RestartHome invită ieșenii din diaspora să se lanseze în afaceri, acasă

Biroul RestartHome, un proiect lansat de Primăria Municipiului Iaşi și Asociaţia „O şansă pentru fiecare”, va fi inaugurat miercuri, 16 august, în Piaţa Unirii nr. 12.

RestartHome își propune să sprijine românii din diaspora care își doresc să se întoarcă în țară, ca să intre în antreprenoriat. Proiectul are două direcţii principale. Pe de o parte, va oferi consiliere gratuită persoanelor care îşi doresc să revină la Iaşi, pentru a se lansa în afaceri. Prin intermediul unei platforme online şi a unei linii telefonice dedicate, ieşenii din diaspora pot solicita şi obţine informaţii cu privire la oportunităţile din oraş şi din regiune, date despre gradul de competitivitate din industria în care îşi doresc să activeze şi oportunităţile de obţinere a unor finanţări nerambursabile.

În acelaşi timp, prin departamentele sale de specialitate, Primăria le va oferi ieşenilor repatriaţi prin antreprenoriat sprijin în parcurgerea aspectelor ce ţin de competenţa municipalităţii. Prin parteneriate cu organizaţii profesionale de elită, ambasade, asociaţii ale românilor din diaspora sau instituţii centrale guvernamentale, biroul RestartHome va putea asigura un flux de informaţii coerent şi le va putea oferi viitorilor antreprenori ieşeni o serie de servicii fără costuri sau la costuri minime, în urma unor resurse puse în comun în mod transparent.

A doua componentă a proiectului priveşte zona educaţiei în antreprenoriat. RestartHome va contribui, prin sesiuni dedicate şi în mod gratuit, la dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul persoanelor din diaspora, care își doresc să revină în țară pentru a-și dezvolta propria afacere.

Scopul RestartHome este acela de a contribui la creșterea numărului de afaceri înființate de persoanele provenite din diaspora, prin dezvoltarea de mecanisme, materiale și instrumente specifice pentru însușirea informațiilor și a abilităților și tehnicilor practice de lucru, în rândul viitorilor antreprenori. „Invităm mediul antreprenorial, organizaţiile societăţii civile şi, nu în ultimul rând, autorităţile centrale şi corpurile profesionale de elită, să ni se alăture într-un proiect ce trebuie asumat de întreaga comunitate şi de care trebuie să beneficiem cu toții. RestartHome trebuie să devină, în mod simbolic, uşa deschisă de întregul oraş ieşenilor plecaţi departe şi pe care ne bazăm pentru a avea în Iaşi un viitor comun prosper”, declară Mirabela Miron (foto), preşedintele Asociaţiei „O şansă pentru fiecare”.

Asociația „O șansă pentru fiecare” este parte a grupului AVISSO și are drept scop acordarea de sprijin psiho-social persoanelor aflate în dificultate, celor aflate în criză sau cu risc crescut de victimizare. Asociația a derulat mai multe proiecte de responsabilitate socială sau proiecte de economie socială, al căror public beneficiar au fost grupuri vulnerabile din județul Iași.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close