„Revoluție” la Daimler: vine primul CEO care nu este german și inginer

Din decembrie 2019,  Ola Källenius, un suedez de 49 de ani, îi va lua locul lui Dieter Zetsche la conducerea Daimler.

Ola Källenius va fi primul şef al companiei fără un background de inginerie mecanică. Este absolvent de finanţe-contabilitate la Universitatea din St. Gallen (Elveția) şi de management, la Stockholm School of Economics. S-a alăturat companiei Daimler-Benz AG în 1993, ca trainee, iar prima funcție de conducere a fost cea de manager, Corporate Controlling, la Mercedes-Benz U.S. International Inc., Tuscaloosa, în 1995. Ulterior, a condus diverse departemente ale gigantului german, în SUA, Marea Britanie și Germania.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Din 2015, face parte din board-ul Daimler AG, iar din 2017 este responsabil al diviziei de cercetare şi dezvoltare. S-a remarcat prin faptul că a „importat” tehnici de management din Silicon Valley, a ignorat ierarhii şi a încurajat metode experimentale pentru dezvoltarea de noi produse.

Schimbarea vine pe fondul scandalului emisiilor, în care este antrenată industria germană de automobile, scrie ZF. Dieter Zetsche conduce compania din 2006. El va demisiona după întâlnirea anuală din decembrie 2019 și va deveni preşedinte din 2021. Sub conducerea sa, Mercedes a lansat noi modele, care au adus compania pe primul loc în topul fabricanţilor de maşini de lux, după vânzări, în 2016. În iunie, compania a anunţat că profiturile acestui an vor fi afectate de disputele comerciale dintre SUA şi China, dar şi din cauza rechemării a 800.000 de automobile în Europa, care foloseau un software menit să ascundă emisiile reale.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close