Rezidenţiat 2018: Cei peste 3.200 de candidaţi din București vor susţine examenul în 51 de săli

8.420 de candidaţi s-au înscris pentru concursul de admitere în rezidenţiat, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, ce va fi organizat, duminică, de Ministerul Sănătăţii. Circa 40 la sută dintre ei – 3.250 – vor susţine examenul în centrul universitar Bucureşti.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti s-au înscris 2.403 candidaţi la Medicină, 604 la Medicină Dentară şi 243 la Farmacie. Pentru ei vor fi puse la dispoziţie 51 de săli, care au fost repartizate la Facultatea de Medicină (Bd. Eroilor Sanitari nr. 8) şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), la Facultatea de Farmacie (str. Traian Vuia nr. 6), Academia de Studii Economice Bucureşti (Clădirea Ion Anghelescu – str. Căderea Bastiliei nr. 2-10) și în Clădirea Virgil Madgearu (Calea Dorobanţi nr. 15-17) şi la Universitatea Româno-Americană (Bd. Expoziţiei nr. 1B).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

42 de săli pentru domeniul medicină

Pentru candidaţii care vor susţine examenul de rezidenţiat pe domeniul medicină au fost repartizate 42 de săli, dintre care 21 la Facultatea de Medicină şi SUUB (1.308 candidați), zece săli la Facultatea de Farmacie (348 candidați) şi 11 săli ce aparțin Universității Româno-Americane (747 candidați). Pentru cei care susțin examenul în domeniul medicină dentară, în cele două clădiri ale ASE, au fost repartizate trei, respectiv două săli, pentru 426, respectiv 178 de candidați. Pentru cei 243 de candidați pentru domeniul farmacie au fost repartizate patru săli la Facultatea de Farmacie.

Candidaţii vor putea intra în sălile de concurs la ora 8,30, iar subiectele se vor deschide la ora 10. Concursul se va derula sub forma de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, pe o durată de patru ore. După o pauză de 15 minute, va începe corectura în săli, iar pentru a depune contestaţii, candidaţii vor avea la dispoziţie 24 de ore. Acestea pot viza întrebările de concurs, recorectarea lucrărilor sau organizarea concursului. Răspunsul contestaţiilor se va da în 48 de ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60 la sută din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, din care 50 de tip complement simplu şi 150 de tip complement multiplu. Locurile în cele 67 de specialităţi vor fi ocupate în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu, și se va alcătui o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Rezultatele vor fi afişate după semnarea ordinului Ministerului Sănătăţii de confirmare a rezultatelor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close