Romaero: Contract-record, de peste 60 milioane lei, cu Forţele Aeriene Române

Compania de stat specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor civile şi militare de transport de pasageri sau cargo a încheiat, cu Forţele Aeriene Române, un contract în valoare de peste 60 milioane lei, adică peste 130 la sută din întreaga cifră de afaceri realizată de companie în 2016.

Contractul se va derula în prima parte a acestui an şi vizează livrarea de echipamente şi efectuarea de lucrări pentru creşterea disponibilităţii flotei militare de transport aerian a României. „Cu un volum de peste două milioane euro/lună, contractul reprezintă un record pentru Romaero şi suntem pregătiţi să nu întârziem nici măcar o zi. Dezvoltarea în continuare a parteneriatului cu Forţele Aeriene – dar şi cu celelalte categorii de forţe armate ale României – este cel mai important obiectiv pentru Romaero din 2018. Potenţialul de implicare în programe militare al companiei este deosebit de important”, declară Remus Vulpescu, directorul general al Romaero Bucureşti.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Romaero se pregăteşte să producă tehnică militară de ultimă generaţie, pe care să o livreze prioritar Ministerului Apărării Naţionale. „În anii anteriori, Romaero a lucrat mai mult pentru clienţi străini decât pentru armata naţională. Din 2017, strategia guvernamentală în domeniul Apărării ne-a permis să dobândim calitatea de prim-contractor pentru România şi Europa Centrală al unora dintre cele mai importante companii de profil din străinătate, pentru transferul de tehnologie militară avansată. Din 2018, vom putea să livrăm tehnică militară de ultimă generaţie, fabricată efectiv în România, în primul rând către Ministerul Apărării Naţionale, dacă unele programe strategice de înzestrare pregătite în cursul anului precedent vor demara în 2018, ceea ce ne dorim şi sperăm să se întâmple. Lucrăm intens să revitalizăm capacităţi de producţie existente şi să contribuim la absorbţia în România a unei părţi cât mai consistente din bugetul de înzestrare al Armatei în 2018 şi în anii următori – bineînţeles, în schimbul unor produse şi servicii cu nimic mai prejos decât cele de import”, adaugă Vulpescu.

Potrivit unui raport publicat de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, Romaero a efectuat în totalitate investiţiile pentru care Guvernul a alocat, anul trecut, un milion de lei, de la bugetul de stat. Compania şi-a majorat capitalul social la 16,36 milioane lei, de la 15,6 milioane, printr-o ofertă publică derulată între 29 noiembrie şi 28 decembrie. Pentru primele nouă luni din 2017, Romaero a raportat pierderi de 16,95 milioane lei, mai mici cu 37 la sută faţă de perioada similară a anului 2016, când s-au ridicat la 26,93 milioane. Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, are circa 760 de salariaţi şi o valoare de piaţă de 143,6 milioane lei. În 2016, a înregistrat pierderi de 60,3 milioane lei. Prin bugetul de venituri şi cheltuieli din 2017, Romaero a estimat că va încheia anul cu pierderi de 44,18 milioane lei şi venituri totale de 62,7 milioane.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close