România, pe locul 2 în lume în privința deficitului de talente

81 la sută dintre angajatorii din România întâmpină dificultăți în ocuparea posturilor vacante, potrivit ediției 2018 a Studiului ManpowerGroup privind Deficitul de Talente.

România se situează pe locul doi în lume în privința ponderii angajatorilor care se confruntă cu deficitul de talente. Este depășită doar de Japonia, unde 89 la sută dintre angajatori au probleme la ocuparea posturilor vacante. La nivel global, ponderea angajatorilor afectați de deficitul de talente este de 45 la sută, cea mai ridicată din istoria de 12 ani a studiului global.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Dificultățile de ocupare a posturilor vacante sunt mai răspândite decât în trecut. Ponderea angajatorilor români care întâmpină asemenea greutăți este cu nouă procente peste cea raportată în ediția 2016-2017 a studiului, când 72 la sută dintre ei spuneau că sunt afectați de acest deficit. Răspândirea dificultăților variază în funcție de dimensiunea organizației. Ele afectează nouă din zece organizații mari, cu peste 250 de angajați (91 la sută), dar doar 67 la sută dintre micro-organizații, adică organizații cu mai puțin de zece angajați.

Nu doar ponderea angajatorilor afectați este mai mare decât în trecut și depășește toate valorile raportate în cei zece ani de studiu în România (2008-2018), ci și gradul de dificultate în ocuparea posturilor este sporit. 36 la sută dintre angajatori spun că le este mai greu să angajeze oameni decât în 2016, iar 56 la sută consideră că gradul de dificultate este similar. Numai șase la sută afirmă că le este mai ușor să găsească oameni decât în trecut.

Potrivit angajatorilor, principalele cauze ale dificultăților sunt numărul insuficient de candidați disponibili pe piață (41 la sută), lipsa de cunoștințe profesionale specifice – așa-numitele hard skills (22 la sută) și lipsa experienței necesare pentru postul vizat (16 la sută). 15 la sută dintre angajatori spun că așteptările financiare ale candidaților sunt mai ridicate decât oferta.

Ca și în trecut, meseriașii (mai ales electricieni, sudori și mecanici) și inginerii (mai ales ingineri chimiști, civili și mecanici) ocupă primele două locuri în topul rolurilor pentru care se găsește greu personalul necesar. Sunt urmați de șoferi, îndeosebi șoferi de camioane, curierat, mașini-unelte și transport în comun. Pe locurile 4 și 5 se află reprezentanții de vânzări și personalul IT, mai ales experții în securitate cibernetică, administratorii de rețea și personalul de suport tehnic. În top pătrunde pentru prima dată și personalul medical (locul 9), atât doctori și asistenți, cât și alte roluri. Sunt greu de găsit și diferite tipuri de profesioniști precum cercetători, manageri de proiect sau avocați (locul 7), dar și managerii și directorii (locul 8). Majoritatea locurilor de muncă pentru care cererea este în creștere necesită un nivel mediu de specializare și educație postliceală, dar nu neapărat studii universitare.

Studiul ManpowerGroup privind Deficitul de Talente, cea mai amplă cercetare globală de acest tip privind capitalul uman, a fost realizat prin intervievarea a 39.195 de angajatori din 43 de țări și teritorii. La sondaj a răspuns un eșantion reprezentativ de 625 de angajatori. Lider global în soluții privind forța de muncă, ManpowerGroup concepe și implementează soluții inovatoare pentru mai mult de 400.000 de clienți și conectează la piața muncii peste trei milioane de oameni. ManpowerGroup este prezent în România de 15 ani.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close