România se prăbușește în topul țărilor preferate de expați. Bahrain, pe primul loc

Bahrain, Taiwan, Ecuador, Mexic, Singapore, Portugalia, Costa Rica, Spania, Columbia și Cehia sunt destinațiile preferate de persoanele care muncesc în alte țări decât cele de origine, potrivit studiului InterNations – Expat Insider 2018. Panama, Israel, Australia și Ecuador au făcut cele mai mari salturi față de clasamentul de anul trecut, iar Suedia, România, Hong Kong și Elveția au pierdut teren.

Câștigător surpriză în 2017, Bahrain își păstrează primul loc, în special datorită oportunităților de carieră pe care le oferă și ușurinței cu care te poți adapta aici. Șapte din zece expați din Bahrain sunt mulțumiți de perspectivele lor de carieră (față de 55 la sută, la nivel global), iar 81 la sută consideră că este ușor să se stabilească în această țară (față de 59 la sută, la nivel global).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Suedia (cădere de pe locul 22 până pe 46, față de anul trecut), România (19/37) și Elveția (27/44) sunt cele trei țări europene care au suferit căderi dramatice în sondajul Expat Insider 2018. Lor li se adaugă Hong Kong (39/56). În 2017, trei sferturi dintre expații din România erau mulțumiți de raportul carieră-viață personală. Doar 56 la sută spun același lucru anul acesta. 23 la sută sunt nemulțumiți de jobul lor – cu zece procente mai mult decât în 2017 (13 la sută).

Cei 18.000 de participanți la studiul InterNations – care reprezintă 178 de naționalități și trăiesc în 187 de țări și teritorii – consideră că destinațiile de evitat sunt Marea Britanie, Grecia, Italia, Peru, Egipt, Turcia, Brazilia, India, Arabia Saudită și Kuwait. Cu 3,2 milioane de membri în 420 de orașe, InterNations este cea mai mare comunitate de expați din lume.

EXCLUSIV. Malte Zeeck – fondatorul InterNations, „biblia” expaților

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close