Romanian Software: Consultanță pentru firmele care vor să acceseze subvenții pentru angajarea de persoane din categorii speciale

Furnizorul de soluții software în domeniul resurselor umane lansează un serviciu prin care ajută companiile care vor să angajeze persoane din grupuri vulnerabile să primească de la stat subvenții lunare de 2.250 de lei, pentru fiecare astfel de salariat.

Guvernul a majorat recent subvenția lunară pentru angajarea persoanelor din categorii speciale de la 900 la 2.250 de lei, bani ce pot fi accesați de orice companie din România. „Noul serviciu constă, practic, în întocmirea și depunerea, în numele clienților noștri, a dosarelor de angajare pentru persoanele provenite din categorii speciale sau în ghidarea clienților la întocmirea și depunerea acestor dosare. Am demarat acest serviciu pornind de la o nevoie reală a clienților noștri, care nu au timpul necesar să învingă birocrația specifică sistemului de stat. Mulți renunță din start, fiindcă li se pare prea complicat”, declară Ioana Dumitru, directorul departamentului de externalizare din cadrul Romanian Software.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată și cu normă întreagă, absolvenți ai unor instituții de învățământ, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri de lungă durată, tineri NEET (cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională și sunt înregistrați în evidențele agenției pentru ocuparea forței de muncă) sau șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, pot primi lunar 2.250 lei, timp de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, cu obligația menținerii acelor angajați cel puțin 18 luni.

„Punem la dispoziția clienților o echipă de specialiști, care se ocupă de întocmirea dosarelor pentru fiecare angajat, de completarea cererilor suplimentare venite de la reprezentanții statului și de completarea și depunerea situațiilor lunare, ce trebuie întocmite special pentru acești salariați. Procesul este destul de complicat. Este necesară întocmirea mai multor documente aferente fiecărui dosar, ceea ce necesită multă alergătură și solide cunoștințe legislative”, afirmă Ioana Dumitru.

DESPRE ROMANIAN SOFTWARE

Este unul dintre liderii pieței românești de soluții software dedicate resurselor umane. Are, prin platforma colorful.hr, circa 600 de clienți și 140 de angajați și colaboratori, și administrează datele a peste 120.000 de salariați. Printre clienții săi se numără firme și instituții precum eMAG, Altex, Universitatea București, Nuclearelectrica sau Alro Slatina. Romanian Software a creat și platforma CalculatorVenituri.ro, un calculator gratuit de salarii.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close