Sabina Baltag, medalie de aur la Jocurile Olimpice pentru Tineret

Ziua și medalia de aur pentru delegația României la Jocurile Olimpice pentru Tineret de la Buenos Aires. Sabina Baltag a urcat, ieri, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la categoria 53 de kilograme, din cadrul concursului de haltere.

Cu un total de 177 de kilograme, sportiva de 17 ani, originară din Botoșani, a fost a doua la smuls, cu 77 de kilograme, şi prima la aruncat, cu 100 de kilograme. Pe locul al doilea s-a clasat Valentina Junkar Acero, din Columbia, cu un total de 176 de kilograme, iar pe locul al treilea a fost Nur Vinatasari, din Indonezia, cu un total de 162 de kilograme.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Aceasta a fost a doua medalie de aur pentru delegaţia României, după cea obţinută, luni, de judoka Iosif Adrian Şulcă, la categoria 81 de kilograme. Până acum, tricolorii au mai câştigat două medalii de argint şi un bronz. Înotătorul Daniel Cristian Martin a fost al doilea în proba de 100 metri spate, campionii mondiali de juniori en-titre, Florin Arteni-Fîntînariu și Laurențiu Danciu, au adus României o medalie de argint la canotaj, în timp ce, în competiţia de haltere, Mihaela Valentina Cambei a ocupat locul trei, în limitele categoriei 48 kilograme.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close