Sanitas anunță grevă generală în 11 mai

Federaţia Sanitas va organiza joi, 26 aprilie, un miting în Bucureşti, urmat de o grevă de avertisment pe 7 mai, iar în 11 mai intenţionează să declanşeze o grevă generală în sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

De mâine, sindicaliștii definitivează şi centralizează listele de semnături pentru declanşarea grevei generale. „Toţi reprezentanţii organizaţiilor judeţene au arătat care sunt deficienţele aplicării legii salarizării în unităţile sanitare şi de asistenţă socială din teritoriu. Conform datelor salariale colectate până acum de la membrii de sindicat, există două categorii de angajaţi (medici şi asistenţi medicali), al căror salariu a crescut, în proporţii diferite, însă există cel puţin şapte categorii profesionale care pierd din venitul salarial lunar sume ce ajung până la 1.300 de lei”, arată reprezentanți Sanitas.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Aceștia afirmă că discriminările generate de noul sistem de salarizare şi promisiunile guvernanţilor de a acoperi pierderile salariale, „promisiuni făcute si neonorate”, au condus la decizia de a radicaliza formele de protest, potrivit Agerpres. Principalele revendicări vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30 la sută pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close