SC Lapte și Miere SA: O angajată de la Aeroporturi Bucureşti, plătită cu 632 de lei pe minut

Raportul Corpului de Control al Guvernului asupra Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) arată că o angajată a primit un salariu de 70.894 de lei, pentru doar 112 minute de muncă.

Potrivit raportului realizat de Corpul de Control al Guvernului, venitul angajatei respective, Camelia Meţler, este echivalentul a 632 de lei pe minut sau 10,5 lei pe secundă. O altă angajată, Elena Neamţu, care a lucrat două zile (16 ore), a primit un salariu de 43.003 lei – echivalentul a 44 de lei pe minut sau 75 de bani pe secundă. Un alt salariat, Liviu Radu, fost director general și membru în Consiliul de Administraţie, a fost plătit pentru două funcții, în perioada iulie 2013-iunie 2014. Suma încasată de el peste limita legală a fost de 396.561 lei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit aviation-headlines.ro, Corpul de control a descoperit și alte nereguli în timpul verificărilor efectuate între 1 ianuarie 2013 și 15 octombrie 2017. Aeroportul Otopeni s-a „remarcat” prin angajări ilegale, salarii plătite angajaţilor care nu au fost la muncă nici o zi, plimbări suplimentare în străinătate, faţă de programul seminariilor, sub un procent din investiţii în infrastuctură aeroportuară, în ultimii doi ani, probleme la Balizajul luminos și
la pista 1, care nu asigură condiţii eficiente de aterizare și decolare. În perioada septembrie 2015-septembrie 2016, angajații Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au participat la 27 de programe de formare profesională, cât în ultimii aproape șase ani la un loc. Ei s-au „instruit” la Nisa, Las Vegas, Sydney sau Tokyo. Raportul complet poate fi descărcat integral de aici.

Surse din Ministerul Transporturilor, citate de Agerpres, susțin că directorul CNAB, Bogdan Mîndrescu, a demisionat astăzi, în urma unei „vizite” ale Corpului de Control al ministrului Transporturilor. Acesta a verificat modul în care Aeroportul Otopeni a rămas, anul acesta, fără contract pentru servicii de curăţenie şi salubritate. CNAB a angajat 91 de femei de serviciu, pe durată determinată, după ce contractul avut cu firma prestatoare de servicii de curăţenie pe Aeroportul Otopeni, Romprest Service, s-a încheiat miercuri, 31 ianuarie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close