Schaeffler România are un nou director. Fostul manager, promovat în Germania

Din 1 octombrie, Sorin Poteraș a devenit succesorul lui Alexandru Blemovici în funcția de director al companiei Schaeffler România.

Sorin Poteraș (foto) activează în cadrul Grupului Schaeffler de peste 13 ani și a acumulat o experiență vastă în domeniul auto și industrial. Absolvent al Universității Transilvania, Facultatea de Mecanică, secția Mecatronică, a început activitatea în Schaeffler pe poziția de manager de segment RSTO. După cinci ani în care a dezvoltat acest segment, a preluat mai multe responsabilități, în funcțiile de Director de Producție Automotive și Director Tehnic. În 2011, a acceptat provocarea de a conduce fabrica Grupului Schaeffler din Momo, Italia, unde a avut rezultate apreciate de conducerea Grupului. În octombrie 2014, a revenit la Schaeffler România, în calitate de director Industrial Engineering, iar la scurt timp a preluat din nou funcția de Director de Producție (Automotive și Industrie).

„Rezultatele excepționale obținute de Schaeffler la Brașov ne poziționează, incontestabil, ca una din cele mai puternice locații ale grupului și un model de excelență și profesionalism. Schaeffler România este astăzi la acest nivel de performanță deoarece fiecare dintre voi crede în acest proiect si pune deopotriva suflet si pricepere în tot ce face. Principiile grupului Schaeffler se bazează pe valorile familiei: încredere, transparență și muncă în echipă, iar aceste valori ne fac mai puternici si ne diferențiază de competitori”, a precizat Sorin Poteraș, în primul mesaj către angajați, în calitate de director Schaeffler România.

Alexandru Blemovici, care a ocupat funcția de director din 2004 până în septembrie 2017, a preluat, din octombrie, conducerea departamentului Supply Chain Management & Operations Industrial, la centrala Grupului în Germania. Diploma în ingineria mecanică și anii de experiență la una dintre cele mai mari fabrici din România și din Grupul Schaeffler îl califică pentru noua funcție strategică de coordonare a activităților lanțului de aprovizionare și operaționale din divizia industrială. Alexandru Blemovici a contribuit substanțial la construirea și dezvoltarea fabricii Schaeffler de la Brașov și a fost un factor fundamental în crearea și dezvoltarea Centrului de Inginerie, Centrului de Formare Profesională, Școlii Profesionale Germane Kronstadt și a multor alte proiecte și programe profesionale, educaționale și de responsabilitate socială.

DESPRE GRUPUL SCHAEFFLER

Este un furnizor global în sectorul auto și industrial. Produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru motoare, prin transmisie și aplicații pentru șasiu, și soluții de rulare bazate pe rulmenți, pentru o paletă largă de aplicații industriale. Compania a generat vânzări de circa 13,3 miliarde de euro în 2016. Cu aproximativ 87.900 de angajați în întreaga lume, este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o rețea mondială de locații de producție, centre de cercetare și dezvoltarea și societăți de vânzare în circa 170 de locații din 50 de țări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close