Schema de finanțare Start-Up Nation 2017, modificată în ultimul moment

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a modificat schema de finanțare Start-Up Nation, ediția 2017, pe finalul perioadei de implementare, pentru decontarea unor cheltuieli, potrivit unui ordin de ministru publicat astăzi în Monitorul Oficial.

„Cheltuielile care reprezintă salarii, chirii și utilități aferente ultimei luni de implementare sunt acceptate la depunerea decontului pentru întreaga lună, cu condiția achitării integrale a acestora înaintea înregistrării dosarului de decont. În această situație, dosarul de decont poate fi dus la sediul Agențiilor pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE), în cursul ultimei luni de implementare. Beneficiarii nu sunt obligați să aștepte finalul lunii/termenul final”, prevede noul ordin de ministru.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Modificarea permite firmelor să-și deconteze din program și cheltuielile din categoriile menționate, pe septembrie, înainte de terminarea lunii, în condițiile în care ultima zi pentru depunerea cererilor de decont în program este 1 octombrie. De asemenea, s-a introdus posibilitatea ca beneficiarul să depună declarație pe propria răspundere că activele achiziţionate vor fi puse în funcțiune la locul implementării proiectului, dacă nu au fost deja puse în funcțiune. În vechea variantă a schemei de minimis, se prevedea că beneficiarul declară că sunt puse în funcțiune activele. Această prevedere a fost modificată pentru a le permite decontul și beneficiarilor care au achiziționat un echipament, l-au plătit, dar care încă așteaptă să le fie furnizat echipamentul de către furnizor.

Beneficiarii au obligația ca în maximum un an de la intrarea în vigoare a Acordurilor de finanțare să efectueze cheltuielile şi să depună documentația aferentă cererii de plată/ rambursare la sediul AIMMAIPE, dar nu mai târziu de 29 septembrie. Cum ultima zi pentru implementarea proiectelor și depunerea documentației este o zi nelucrătoare, termenul final se prorogă în ziua lucrătoare imediat următoare – 1 octombrie.

Circa 8.400 de firme mici și mijlocii s-au calificat la finanțări nerambursabile de maximum 200.000 de lei, în programul Start-Up Nation 2017. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunțat că va deschide o nouă ediție a programului, însă pentru aceasta trebuie să finalizeze deconturile pentru 2017.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close