Şeful Wizz Air: E doar o chestiune de timp până când Tarom va dispărea

József Váradi, CEO al companiei aeriene Wizz Air, este de părere că Tarom nu va reuși să facă față concurenței tot mai puternice din partea companiilor low-cost.

CEO-ul Wizz Air crede că organizarea angajaţilor în sindicate nu este foarte eficientă, dă ca exemplu Tarom şi spune că se recurge la această formă de organizare atunci când lucrurile nu merg bine într-o companie. „Piloţii poate că se simt mulţumiţi acolo pentru că fac parte dintr-un sindicat, dar cu tot respectul, este doar o chestiune de timp până când Tarom va dispărea de pe piaţă. Tarom este compania aeriană naţională de aici şi are o cotă de piaţă de doar 15 la sută, iar Blue Air, Wizz Air sunt companii mai mari, iar Ryanair începe să devină o companie tot mai mare în România. Cu un sindicat poate câştigi pe termen foarte scurt, dar pierzi pe termen lung. Dar nu este o problemă doar în România, ci la nivel global. Noi credem că cea mai bună metodă este să ai un dialog deschis între management şi angajaţi”, afirmă József Váradi, citat de ZF.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Wizz Air a devenit, în 2011, cea mai mare companie aeriană pe plan local ca număr de pasageri transportaţi, și a depăşit atunci Tarom. În timp ce Wizz Air a ajuns anul trecut la 6,8 milioane de pasageri transportaţi, Tarom nu a trecut de trei milioane şi a fost depăşită în clasament chiar şi de Blue Air. În plus, Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a apăsat pedala de acceleraţie şi este aproape de a lua locul Tarom pe podiumul celor mai mari companii de pe plan local. În acest timp, Tarom se zbate, de mai mulţi ani, pe pierderi.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close