Sibiu: Concurs de arhitectură, pentru amenajarea Zonei Libere de Corupție

Ordinul Arhitecților din România (OAR) a lansat, ieri, un concurs pentru mobilier urban ce susține dialogul social, în parteneriat cu Filiala Sibiu-Vâlcea a OAR și Fundația Comunitară Sibiu.

Inspirat de mișcarea civică #văvedemdinsibiu, concursul are drept țintă generarea unei soluții arhitecturale care să faciliteze întâlnirile ad-hoc în spațiul public, „să devină un reper pentru dialogul social, un spațiu în care să se facă auzită vocea cetății, unde se educă și se activează spiritul civic dedicat deopotrivă comuniunii și comunității”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Data limită pentru primirea întrebărilor referitoare la concurs este 7 februarie, iar răspunsurile vor fi oferite până în 12 februarie. Proiectele vor fi predate până în 5 martie, jurizarea este programată în 10 martie, iar câștigătorii concursului vor fi anunțați în 12 martie. 14 martie este data limită pentru depunerea contestațiilor, care vor fi soluționate până în 16 martie. Evenimentul de premiere va avea loc la Sibiu, în 17 martie.

Concursul este deschis publicului larg, participării individuale sau în echipe de maximum patru persoane. Nu este obligatorie o anumită componenţă de calificări profesionale a echipelor participante – pot fi incluşi deopotrivă studenţi sau profesionişti din diverse domenii, iar singura condiţie este ca în echipă să fie cel puţin un arhitect diplomat, membru OAR cu drept de semnătură, care îşi va asuma calitatea de lider al echipei.

Din juriul concursului fac parte, ca membri titulari, Dan Perjovschi (artist vizual, scriitor), Matei Bogoescu (arhitect și urbanist), Ștefan Bâlici (arhitect, specialist în istoria arhitecturii, manager INP), Horia Moldovan (arhitect, specialist în istoria arhitecturii, Prorector UAUIM) și Radu Vancu (poet, membru în consiliul AFCN), iar Andreea Tănase (urbanist și arhitect) este membru supleant. Câștigătorul premiului I va primi 11.500 de lei, premiul al II-lea este în valoare de 7.000 de lei, iar premiul al III-lea – 4.500 lei.

Documentația de concurs poate fi găsită aici.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close