Sibiu: Vehiculele autonome create de studenți s-au întrecut la Continental Technical Competition

46 de studenți din nouă universități (Alba Iulia,  Brașov, București, Cluj Napoca, Craiova, Suceava și Târgu Mureș) au participat, săptămâna trecută, la a XI-a ediție a Continental Technical Competition, la Sibiu.

Participanții au fost împărțiți în 17 echipe care, timp de patru luni, s-au pregătit pentru a crea un robot sau vehicul autonom capabil să recunoască o serie de coduri QR, să urmeze linia unui traseu și să semnalizeze parcurgerea unor puncte de control. Competiția ce pune în valoare pasiunea și cunoștințele viitorilor specialiști în domeniul automotive, organizată anual de Continental Sibiu, a avut loc la Biblioteca Universității „Lucian Blaga”, iar echipele au descoperit orașul într-un mod inedit: prin intermediul unei mese de concurs ce a reprezentat diferite zone ale Sibiului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Și anul acesta ne-am bucurat să vedem studenți pasionați, creativi, cu adevărat interesați de tehnologie. Aceștia sunt tinerii pe care ni-i dorim ca viitori angajați. Prin intermediul evenimentelor de acest gen, dorim să creăm pentru studenți mediul ideal în care să-și testeze cunoștințele, spiritul de echipă și încrederea în forțele proprii. Dacă toate acestea au loc și în cadrul unei teme ce rezonează cu unul din cele mai importante trenduri in automotive – conducerea autonomă – e cu atât mai interesant”, declară Dr. Liviu Bălan, coordonatorul centrului de cercetare și dezvoltare al Continental Sibiu.

Compania a oferit premii în bani primelor trei echipe cu cele mai bune rezultate. Câștigătorii din acest an sunt echipele Heptacube – Universitatea Sapientia, Târgu Mureș (locul I – premiu de 1.500 de euro), Mananog – Universitatea Sapientia, Târgu Mureș (locul II – 1.000 de euro) și ZBS – Universitatea Politehnică, București (locul III, 500 de euro).

DESPRE CONTINENTAL

Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. La finalul lui 2017, avea circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în acest an, în România.

Continental Sibiu a investit peste 320 de milioane de euro, din 2003 până acum. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close