Sibiul ar putea găzdui primul summit al Uniunii Europene, după Brexit

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus, astăzi, într-un discurs în plenul Parlamentului European la Strasbourg, organizarea unui summit al Uniunii Europene, la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar.

În discursul său anual privind starea UE, Jean-Claude Juncker a declarat că Uniunea Europeană trebuie să primească rapid Bulgaria și România în spațiul Schengen, dar și Croația, „la momentul potrivit”, transmite Agerpres.

Cu ocazia unei vizite efectuate în România, în luna mai, Juncker își exprimase convingerea că, până la momentul în care va prelua președinția Consiliului UE, în 2019, România nu va mai fi monitorizată prin Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în domeniul justiției și va fi parte a spațiului Schengen. Șeful Comisiei Europene se pronunțase ferm în favoarea aderării României la spațiul Schengen, dat fiind faptul că statul român a îndeplinit toate condițiile care se impun.

Europa „are din nou vânt în pupă”, datorită unei îmbunătățiri a situației economice și a unei mai mari unități a liderilor săi, consideră președintele Comisiei Europene

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close