Siemens disponibilizează 2.900 de angajaţi, în următorii doi ani

Grupul industrial german Siemens va renunţa la circa 2.900 de angajaţi, în Germania, ca parte a unui program mai amplu de măsuri destinat reducerii costurilor cu 500 de milioane de euro.

Măsurile sunt destinate să sporească competitivitatea diviziilor Power & Gas (PG) şi Process Industries and Drives (PD). Tranziţia la energiile regenerabile are un impact semnificativ asupra pieţei de turbine mari pentru centralele pe gaz, ceea ce afectează rezultatele Siemens şi obligă grupul să-şi restructureze divizia de Power & Gas (PG), notează Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Analiştii nu se aşteaptă ca cererea pentru turbine mari pentru centralele pe gaz să se redreseze în viitorul apropiat. „Acordul la care am ajuns cu angajaţii este crucial pentru îmbunătăţirea competitivităţii. Concedierile sunt planificate în următorii doi ani”, afirmă Lisa Davis, membru al Consiliului de Administraţie al Siemens AG.

La divizia Power & Gas din Germania vor fi reduse costurile cu 270 de milioane de euro. Circa 2.900 de angajaţi vor fi concediaţi, faţă de un număr de 3.400 anunţat în noiembrie, iar unităţile din Goerlitz şi Berlin îşi vor continua operaţiunile. Compania va scoate la vânzare fabrica sa din Leipzig, unitatea din Erfurt va fi restructurată, iar uzina din Offenbach va fi închisă.

În noiembrie, Siemens anunţa că va concedia pe plan global 6.900 de angajaţi, majoritatea la divizia PG. Vor fi reduse locurile de muncă de la fabricile Siemens din Berlin, Duisburg, Mulheim şi Erfurt. Operaţiunile din Offenbach şi Erlangen, din vestul Germaniei, vor fi combinate, iar în cele din urmă fabrica din Offenbach va fi închisă.

Ca parte a acordului cu sindicatele, Siemens va investi încă 100 de milioane de euro pentru reorientarea profesională a angajaţilor, inclusiv dezvoltarea competenţelor digitale. În afara afacerilor legate de servicii, divizia PG are pe plan global circa 30.000 de angajaţi, din care 12.000 în Germania. Concernul Siemens, care produce o gamă variată de produse, de la trenuri la turbine, are o prezenţă importantă şi în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close