Simona Halep devine sponsor al unei echipe de hochei pe gheață

Jucătoarea de tenis va susține financiar o echipă de hochei pe gheață de juniori, care îi va purta numele, a anunțat Ion Țiriac.

La patinoarul construit anul trecut la Otopeni au avut loc mai multe selecții pentru copii, în urma cărora au fost formate două echipe. În viitorul apropiat se vor mai crea încă două sau trei echipe, iar una va fi susținută de jucătoarea de tenis. „Sunt mândru și fericit că după nici un an îi avem pe gheață pe acești copii, care fac 4-5 antrenamente pe săptămână. I-am văzut acum și am rămas stupefiat. Se vede că au un viitor în hochei. Sunt două echipe și vom mai face. Aceste echipe sunt susținute de sponsori. Iar pentru o rațiune pe care eu nu am înțeles-o, Simona Halep vrea echipa ei de hochei. Iar acești sponsori plătesc întreținerea acestui patinoar. Echiparea unei întregi echipe nu te costă mai mult de 10.000 de euro, cu tot cu patine, apărători, crose și așa mai departe. Eu nu știu cum să le sărut mâinile acestor sponsori, pentru că acest patinoar costă pe an undeva la 6-700.000 de euro”, spune Țiriac, citat de Agerpres.

Fost jucător de hochei și tenis, Ion Țiriac vrea să construiască, tot la Otopeni, în apropierea patinoarului, o universitate cu un campus care să inclusă mai multe arene de sport, terenuri și bazine. El pune la dispoziție pentru acest proiect 100 de milioane de euro și terenul, dar dorește ca și statul să se implice și să investească „un mizilic de 150-200 de milioane de euro”. „Acest patinoar a costat 3,5 milioane de euro, cu parking cu tot, dar fără teren, care era al meu. Dar statul are teren să facă ce vrea. Deci se poate. Problema este legea aceea de asociere public-privat, care trebuie să se facă. Dar e de discutat acum despre faimosul camp, despre universitatea pe care eu și familia mea vrem să o facem aici. Banii noștri i-am pus deoparte, terenul l-am pus deoparte. Suta noastră de milioane am pus-o, dar trebuie să vină alături și țara, Guvernul, pentru că universitatea rămâne aici. Și atunci facem un camp la fel ca în SUA, pentru că în Europa sunt puține. Un camp cu patinoar, bazin olimpic, stadion, pistă de atletism, o sală de 3.500 de locuri, poligon de tir, zece terenuri de baschet, 12 de volei, 30 de tenis, dintre care șapte acoperite, cămin de 60 de locuri la tenis. Dacă eu am un pic de succes la Bruxelles, pentru că personal mă voi duce acolo, atunci în trei ani universitatea este aici”, afirmă Țiriac.

Simona Halep, în top 10 al celor mai bine plătite sportive din lume – a câștigat 6 milioane de dolari, în ultimul an

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close