Singurul explorator român din National Geographic Society își dezvăluie „secretele” la GreenTech Film Festival

Sergiu Jiduc, singurul explorator român din comunitatea National Geographic, cercetător în științele pământului și expert în strategiile de dezvoltare sustenabilă, este invitatul special al GreenTech Film Festival, în 13 noiembrie.

Sergiu este de origine din Transilvania, unde, prin intermediul alpinismului, a dezvoltat o simpatie pentru mediul natural și studierea acestuia. Pasiunea sa pentru geografie l-a motivat să studieze Environmental Geoscience la Universitatea din Edinburgh, urmată de un Master în Ştiinţă în Environmental Technology la Imperial College din Londra. A primit granturi prestigioase pentru cercetare. Primul său grant National Geographic a fost acordat în 2012, pentru evaluarea schimbărilor peisagistice din Anzii Peruani.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pe lângă alpinism, Sergiu Jiduc este un comunicator științific care a lucrat la Festivalul Internațional de Științe din Edinburgh și a ținut discursuri la evenimente precum TEDx Londra, Flood Expo Londra, Seminarele de Explorare ale Societății Regale de Geografie din Londra sau Societatea de Explorare a Universității din Oxford.

Un proiect iniţiat de Media Image Factory, GreenTech Film Festival include proiecţii de film documentar ce aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, cum funcţionează tehnologia online şi crearea de conţinut video, dar şi ateliere de reciclare creativă şi robotică, dedicate elevilor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close