SIVECO o dă în judecată pe fosta șefă a Autorităţii Electorale Permanente și îi cere daune de 450.000 de lei

Compania SIVECO România a înaintat vineri, 16 iunie, chemarea în judecată a Anei Maria Pătru, „ca urmare a lansării unor afirmații neadevărate în spațiul public, de natură să prejudicieze reputația companiei”.

Vicepreședinte al Autorităţii Electorale Permanente în 2009, Ana Maria Pătru (foto) afirmase că este suspect cum firma SIVECO, controlată de Irina Socol, câștigă toate licitațiile pentru numărarea voturilor, inclusiv cele din 2009, și că aceasta ar fi apropiată de SRI. Potrivit conducerii companiei, prin afirmațiile mincinoase făcute de Ana Maria Pătru, cu rea intenție, reputația SIVECO pe piața produselor și serviciilor de software industrial a fost grav pusă în discuție.

„SIVECO este o companie privată, care în 25 de ani de activitate a devenit cel mai mare producător român de software industrial. Suntem în mod constant plasați pe locul I al clasamentelor specifice industriei noastre, avem parteneriate încheiate cu cele mai prestigioase companii străine din domeniu și am avut onoarea să fim selectați ca furnizori de peste 1.500 de clienți din 27 de țări, de pe patru continente. Am obținut peste 200 de premii dintre cele mai prestigioase, iar firma noastră este singura din România care a fost selecționată ca prim contractant de către Comisia Europeană”, precizează conducerea companiei.

SIVECO solicită daune morale în valoare de 450.000 de lei, „pentru repararea prejudiciului nepatrimonial produs prin atingerea adusă dreptului la onoare, demnitate, reputație și imagine”, obligarea Anei Maria Pătru să publice, în trei ziare de largă circulație, pe cheltuială proprie, scuzele publice și hotărârea pronunțată de instanța de judecată, alături de obligarea ei la suportarea cheltuielilor de judecată.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close