Slovenii de la Studio Moderna își mută birourile în Sema Office

Grupul multi-național cu origini slovene, prezent în România și în alte 20 de țări, cel mai mare retailer omnichannel din zona ECE și deținător al brandurilor Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Wellneo, Top Shop, Rovus și Live Active, a închiriat un spațiu de birouri clasa A în parcul de afaceri dezvoltat și administrat de River Development.

Studio Moderna își va muta sediul din zona Politehnica – APACA în primul trimestru al anului viitor și va ocupa 2.500 de metri pătrați, la parterul clădirii Paris al ansamblului Sema Office. Cu o experiență de peste 25 de ani, grupul sloven se adresează unei piețe de peste 360 milioane de consumatori, în zona Europei Centrale și de Est. Studio Moderna a deschis primele birouri în România în 2003. În prezent, firma numără peste 850 de angajați la nivel național.

„Echipa Studio Moderna din România a crescut semnificativ în ultimii ani, iar tendința este una similară pentru perioada următoare. Relocarea birourilor a fost un pas natural în procesul de expansiune, ținând cont de dezvoltarea brandurilor din portofoliul nostru. Vrem să oferim echipei un spațiu modern, luminos, care să ajute la crearea unui mediu plăcut și productiv de muncă. În procesul de găsire a noilor birouri, recomandările și expertiza consultanților Colliers International ne-au ajutat să luăm cele mai bune decizii în funcție de criteriile noastre”, explică Zoltan Pilecki (foto), Managing Director Studio Moderna România.

Compania a fost consiliată în procesul de relocare de Colliers International. „Clientul nostru a avut o cerință clară: găsirea unui sediu care să contribuie la consolidarea imaginii Studio Moderna și la creșterea satisfacției angajaților săi. În egală măsură, clădirea aleasă trebuia să ofere eficiență și tehnologie modernă, corelate cu tendințele de pe piața de birouri din acest moment. Amplasat într-o zonă cu o infrastructură dezvoltată și cu o conectivitate bună la mijloacele de transport, ansamblul dezvoltat de River Development răspunde nevoilor companiei”, declară George Didoiu, Associate Director, Office Agency în cadrul Colliers International, compania specializată în consultanță imobiliară.

Pe lângă Studio Moderna, și Mega Image și Praktiker își vor muta sediul în parcul de afaceri Sema Office. Acesta include trei clădiri de birouri – Bruxelles, Paris și Berlin -, aflate în faze diferite de construcție. Clădirile sunt situate în zona de vest a Capitalei, pe Splaiul Independenței. Zona oferă o gamă largă de facilități, de la restaurante și magazine la centre sportive: centru fitness, club tenis de masă, club de squash. „Argumentele pentru care noii parteneri au ales clădirile Paris și Bruxelles, din parcul Sema Office, au fost proximitatea stației de metrou Petrache Poenaru, dar și faptul că zona nu este una foarte aglomerată. Alți factori ce au contribuit la luarea deciziei de mutare în Sema Office au fost existența unui număr suficient de locuri de parcare, dar și luminozitatea spațiului în care echipele își vor desfășura activitatea”, afirmă reprezentanții River Development.

Potrivit datelor Colliers International, zona Centru-Vest și cea a Bulevardului Expoziţiei se vor dezvolta în mod accelerat. Cele două zone au un potenţial ridicat pentru dezvoltatori, graţie conectivităţii bune şi terenurilor importante, ce pot susţine proiecte viitoare, și vor concentra o mare parte a suprafeţelor nou-construite de birouri, în următorii ani.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close