Smart Bill a făcut primul milion de euro

La un an din momentul atragerii unei investiții din partea Catalyst România și Gecad Group, soluția de facturare și gestiune nr. 1 în România a înregistrat o cifră de afaceri de peste un milion de euro.

Anul trecut, fondurile de investiții Catalyst România şi Gecad Group au preluat, printr-o operaţiune de majorare de capital, peste 30 la sută din acţiunile Smart Bill. În urma investiției, compania a extins echipa și s-a concentrat pe o dezvoltarea serviciilor oferite, pentru a maximiza creșterea. De asemenea, a continuat să dezvolte soluția Smart Bill Cloud, în care a investit peste 800.000 de euro, în ultimii ani, a lansat versiunea Gestiune Cloud și oferă noi facilități pe toate platformele, inclusiv Mobile.

În 2016, vânzările cloud au fost predominante, iar compania din Sibiu estimează că această tendință va continua și în acest an. Serviciile Smart Bill sunt utilizate de peste 45.000 de clienți, de la PFA și companii mici și mijlocii, până la multinaționale, din toate sectoarele de business, precum servicii și comerț. Peste un milion de documente sunt emise lunar, cu o valoare de peste două miliarde de euro pe an. „Am reușit să trecem anul trecut de pragul de vânzări de un milion de euro. Un prag psihologic, de altfel, fiindcă intrăm, practic, într-o ligă superioară. După obținerea investiției, am crescut implicit cheltuielile, pentru a maximiza creșterea. Este util să ai lângă tine oameni precum Radu Georgescu sau Marius Ghenea, care ne sunt de un real ajutor în luarea deciziilor importante. Astfel, trecem mai ușor peste noile provocări de care ne lovim odată cu creșterea. Ne așteptăm ca până la finalul anului să ajungem la break-even, momentul în care veniturile vor depăși cheltuielile”, declară Radu Hasan, Co-founder & CEO Smart Bill.

În 2017, Smart Bill estimează o creștere a vanzărilor cu peste 25 la sută, iar obiectivul companiei pe termen mediu este de a menține o creștere anuală de câteva zeci de procente. „Pregătim lansarea unor surprize care vor revoluționa piața și credem ca vor deveni o referință pentru tot ce înseamnă software cloud pentru IMM-uri. Sunt mândru de echipa Smart Bill și am încrederea că vom reuși să ne impunem ca o companie de referință în Sibiu și nu numai”, adaugă Radu Hasan.

Înfiinţat în 2007 de Radu Hasan, Ioana Hasan şi Mircea Căpăţînă, Smart Bill este astăzi cea mai apreciată soluţie de facturare de pe piaţa locală. Echipa Smart Bill numără 45 de angajați și plănuiește să se extindă, până la finalul anului, la circa 60 de persoane.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close