Societatea de Neuropatie Diabetică premiază tinerii medici cu activitate în domeniul neuropatiei diabetice

Tinerii medici rezidenţi şi specialişti, cu activitate și lucrări în domeniul neuropatiei diabetice sau al piciorului diabetic, sunt așteptați să se înscrie în competiția pentru Premiul Neurodiab, oferit de Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, pentru al șaselea an la rând.

Premiul Neurodiab 2018 constă în sponsorizarea participării câştigătorului la Întâlnirea Anuală a Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD 2018), cel mai important eveniment ştiinţific european pe tema diabetului şi a complicaţiilor acestuia, care are loc între 1 și 5 octombrie, la Berlin.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prin acordarea acestui premiu, Societatea de Neuropatie Diabetică sprijină dezvoltarea profesională a tinerilor medici implicați în managementul neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic. „Premiul Neurodiab facilitează accesul la unul dintre cele mai importante evenimente internaționale în domeniu, așa cum este întâlnirea EASD, un program de educație medicală la care participă experți în domeniu, din întreaga lume, practic, la ultimele noutăți și studii în diabetologie, neuropatie diabetică, picior diabetic. Contactul cu inovația, cu cercetarea științifică globală, în această sferă medicală, înseamnă o oportunitate și un aport semnificativ, deopotrivă, în evoluția profesională a unui tânăr medic”, declară prof. dr. Gabriela Radulian (foto), preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab.

Medicii care doresc să se înscrie în cursa pentru Premiul Neurodiab 2018 trebuie să trimită o lucrare in extenso însoțită de un CV și o scrisoare de recomandare, la adresa secretariat@nerurodiab.org, până în 31 mai. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul Școlii de Vară Neurodiab 2018, care are loc între 19 și 22 iulie, la Sinaia. Premiul Neurodiab este sponsorizat de Wörwag Pharma România.

Societatea de Neuropatie Diabetică invită tinerii medici să se înscrie și la premiile oferite de Grupul de Studiu pentru Neuropatie Diabetică – Neurodiab  al Asociaţiei Europeane pentru Studiul Diabetului, premii ce constau în sume de bani și care sunt acordate în cadrul Întâlnirii Anuale a Neurodiab, între 5 și 7 septembrie, la Roma.

Premiile Neurodiab pentru Tineri Cercetători. Aceste premii, în valoare de 750 de euro, se adresează medicilor cu vârsta până în 40 de ani, care înscriu lucrări (prezentări orale sau postere) la eveniment. Candidații care doresc să participe trebuie să selecteze „Neurodiab young investigators award”, în procesul de înscriere al abstractelor.

Premiul Angelika Bierhaus pentru cercetare experimentală. În valoare de 800 de euro, este destinat specialiștilor cu vârsta sub 35 de ani, care vor fi selectați de membrii Comitetului Executiv Neurodiab al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului. Candidații trebuie să aibă o contribuție substanțială și realizări importante în ceea ce privește cercetarea științifică și studiile clinice din domeniul neuropatiei diabetice, să participe la întâlnirile Neurodiab și să fie nominalizați de un membru al Neurodiab. Ei trebuie să trimită un CV in extenso, însoțit de o scrisoare de recomandare în limba engleză, la adresa d.selvarajah@sheffield.ac.uk, până în 7 mai.

Premiul Göran Sundqvist pentru cercetare clinică. În valoare tot de 800 de euro, se adresează medicilor cu vârsta de până în 35 de ani, care au o contribuție substanțială și realizări importante în cercetarea științifică și studiile clinice din domeniul neuropatiei diabetice. Ei trebuie să fie  nominalizați de un membru al Neurodiab și să fi participat la întâlnirile Neurodiab. Selecția  câștigătorului va fi făcută de către membrii Comitetului Executiv Neurodiab al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului. Candidații sunt rugați să trimită un CV in extenso, însoțit de o scrisoare de recomandare în engleză, la adresa d.selvarajah@sheffield.ac.uk, până în 7 mai.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close