Sorana Cârstea sprijină campania Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea s-a alăturat campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile și și-a donat premiul în bani, de la participarea ei la Fed Cup, pentru dotarea maternității din Târgoviște cu un incubator performant, în valoare de 75.000 de lei.

„Ca mulțumire pentru că am avut și am onoarea să reprezint România la competiții internaționale precum Fed Cup, am dorit să donez acești bani unei organizații care știe ce să facă cu ei și să mă întorc în orașul de unde am plecat, împreună cu Salvați Copiii, cu o dotare care poate va ajuta să crească viitori campioni din copilașii născuți prematur și, cu siguranță, le va salva viețile. Îi chem pe toți colegii mei, sportivi de performanță, să dea un exemplu și să se implice activ în cauze ca acestea și să începem să fim noi schimbarea pe care o vrem în societate. Joc pentru România, dau înapoi României”, spune Sorana Cîrstea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Unitatea medicală deservește mai multe județe în ceea ce privește cazurile severe de prematuritate. Teoretic, Maternitatea din Târgoviște a fost ridicată la unitate de grad III, ceea ce înseamnă că poate prelua și trata cazuri cu vulnerabilități crescute. În realitate, este departe de o finanțare corespunzătoare și a supraviețuit numai datorită eforturilor medicilor. În România, 13 la sută dintre maternitățile de nivel I nu au un incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56 la sută dintre cele de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14 la sută dintre cele de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close