Specialiștii Renault au „bătut” 12.000 km pentru a descoperi tinere talente

2.200 de studenţi şi masteranzi, 20 de specialişti ai Grupului Renault România, 38 de asociaţii studenţeşti, 83 de profesori, 12 universităţi, patru vehicule Dacia şi Renault, patru săptămâni, 12.000 de kilometri, sunt ingredientele care descriu bilanţul şi succesul caravanei Drive Your Career@Renault.

În decurs de o lună, caravana Drive Your Career@Renault a ajuns la 2.200 de studenți și masteranzi, de la Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Ovidius Constanţa, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Timişoara, Universitatea din Craiova, Universitatea Valahia Târgovişte, Universitatea Transilvania din Braşov şi Universitatea din Piteşti. „Ne-am propus să întâlnim faţă în faţă, la ei acasă, studenţii şi masteranzii pasionaţi de industria auto. Le-am povestit despre ce se întâmplă în lumea Renault şi despre oportunităţile pe care le au în compania noastră. Le-am arătat şi produsele noastre, pe care au avut ocazia să le studieze în detaliu. La final, le-am lansat provocarea de a continua să descopere activităţile Grupului Renault, aplicând pentru programul nostru de stagii, Drive Your Future”, declară Dana Oprişan, director Resurse Umane, Grup Renault România.

În   fiecare universitate,  amfiteatrele s-au dovedit neîncăpătoare pentru publicul numeros, curios să cunoască compania Renault. Studenţii au avut ocazia nu doar de a afla despre procesele şi meseriile din cadrul grupului, dar şi despre oportunităţile de dezvoltare a parcursului profesional în companie. Cei 20 de specialişti,   din diferite activităţi ale grupului, care s-au implicat în susţinerea şi realizarea acestui eveniment, sunt absolvenţi ai centrelor universitare în care a ajuns Caravana Renault. Ei s-au întors în universitate pentru a le vorbi studenţilor despre cariera de succes pe care şi-au făcut-o în industria auto şi pentru a-i îndemna să îşi urmeze visul şi pasiunea. Vehiculele din gama Dacia (Duster şi Sandero Easy-R) şi Renault (Espace şi Talisman)  au fost studiate în detaliu de către cei mai curioşi studenţi, iar întrebările tehnice specifice nu au lipsit.

Foto: hipo.ro

Studenţii care au participat la evenimentele Caravanei Drive Your Career@Renault au avut ocazia de a se înscrie şi la un concurs, care a avut drept premiu o trotinetă electrică. „Nu am mai folosit până acum o trotinetă electrică, dar sunt încântat că voi avea ocazia să o fac. Prezentarea Grupului Renault România la care am participat şi care mi-a adus acest premiu, mi-a plăcut, pentru că reprezentanţii companiei au răspuns direct şi fără ezitări întrebărilor primite şi au fost pe înţelesul studenţilor. Deşi nu a fost prima mea experienţă cu o companie auto, pot spune că Renault şi-a prezentat cel mai bine ofertele de stagii şi de locuri de muncă pentru viitorii absolvenţi”, mărturisește Antonie George Vastimar, studentul câştigător. Caravana Renault a fost un eveniment organizat în premieră,  între 17 octombrie și 17 noiembrie. Specialiştii din diverse activităţi ale grupului, alături de reprezentanţii echipei de Resurse Umane, i-au invitat pe studenţii şi masteranzii de la facultăţi cu profil tehnic, să descopere lumea Renault.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close