Start-Up Nation: Aproape 20.000 de „candidați”, cu vârsta medie de 36 de ani

Potrivit ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, aproape 20.000 de companii au aplicat în cadrul programului Start-Up Nation, iar foarte multe dintre acestea au obţinut punctajul maxim, de 100 de puncte.

„Am promis că va fi uşor de aplicat, am promis că totul se va face transparent, că vom crea o aplicaţie în care veţi putea să încărcaţi planul de afaceri fără să fiţi nevoiţi să plecaţi de la calculator, fără să fiţi nevoiţi să staţi la cozi, şi ne-am ţinut de cuvânt. Partea care mă bucură foarte mult este aceea că sunt foarte multe societăţi care au obţinut punctajul maxim, de 100 de puncte, foarte multe cu 95 de puncte”, a declarat Ilan Laufer, astăzi, la Constanţa, cu ocazia Start Up Nation Summit – Autumn Edition 2017, scrie News.ro. Evenimentul a fost organizat de Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Atragere de Investiţii şi Promovare a Exportului Constanţa, în colaborare cu Universitatea Ovidius.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat afirmă că acest proiect a creat un interes real pentru antreprenoriat, iar companiile finanțate vor aduce plus valoare în economie. „Prin proiectele care au intrat la finanţare, aducem în economie 21.000 de tineri antreprenori şi lucrul ăsta mă bucură enorm de mult. Am reuşit să creăm un interes real pentru antreprenoriat, să facem un pas uriaş în dezvoltarea ecosistemului antreprenorial din România şi să aducem companii care să creeze plus valoare”, afirmă Laufer.

Potrivit datelor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în topul activităţilor pentru care s-a solicitat finanţare în cadrul programului Start-Up Nation se află producţia de mobilier, panificaţie şi mase plastice. Vârsta medie a celor care au aplicat este de 36 de ani, iar dintre cei care s-au înscris în program, 55 la sută sunt bărbaţi şi 45 la sută femei.

Programul Start-Up Nation are o finanţare de 1,71 miliarde lei, care asigură suportul activităţii pentru 10.000 de firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017. O nouă sesiune a programului ar urma să aibă loc anul viitor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close