Startarium pregătește facilități noi pentru mai mult de 8.000 de antreprenori

Cea mai complexă platformă dedicată antreprenoriatului, inițiată de Impact Hub cu sprijinul ING România, continuă să dezvolte noi resurse pentru inițiatorii de afaceri, după ce la finalul anului trecut a oferit 110.000 de euro în premii, pentru trei startup-uri.

În 2017, Orașul Antreprenorilor se extinde, iar noi module au fost deja lansate. De luna aceasta, membrii Startarium pot cere consultanță privind aspectele fiscale sau juridice relevante pentru afacerea lor, direct de la specialiști cu expertiză în aceste domenii. Forumul de Consultanță, realizat în parteneriat cu DLA Piper, va informa membrii Startarium și în ceea ce privește modificările legale sau ale Codului Fiscal, îndată ce acestea se produc.

Peste 8.000 de antreprenori folosesc resursele platformei pentru a-și dezvolta startup-urile și pentru a lansa noi proiecte. Până acum au fost create peste 700 de idei și 300 de business plan-uri în Laboratorul platformei, în timp ce 52 de mentori lucrează cu 100 de antreprenori aflați la început de drum. Startarium este singura platformă antreprenorială autohtonă care oferă toate resursele necesare pentru lansarea și dezvoltarea unei afaceri: oportunități de testare și finanțare a ideii – crowdfunding, acces la mentori, cursuri online în principalele domenii de interes pentru startup-uri (legislație, marketing, banking, comunicare), articole specializate, știri din zona business și interviuri cu antreprenori de succes.

În martie, proiectul a câștigat locul I la categoria Best Start-up Supporter, la Business Review Awards, și a repetat performanța, în aprilie, și în cadrul CSR Awards Romania, unde a primit locul I la categoria Inovare Digitală în CSR. „Startarium este o platformă tehnologică despre care noi credem foarte puternic că va ajunge să contribuie radical la creșterea spiritului antreprenorial autohton. Ne uităm către integrarea de noi tehnologii și aplicații, care să facă munca antreprenorilor mai ușoară, așa că viitorul sună promițător”, declară Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub.

A doua ediție a Startarium Pitch Day, una dintre cele mai importante competiții dedicate antreprenorilor, va avea loc anul acesta pe 23 noiembrie. Înscrierile se vor deschide în septembrie. 100 de antreprenori își vor susține ideile în fața juriului, iar zece finaliști vor concura pentru premiile de peste 100.000 de euro.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close