Stere Gulea, cetățean de onoare al comunei în care a filmat „Moromeţii”

Regizorul Stere Gulea a devenit, luna aceasta, cetăţean de onoare al comunei Talpa, din Teleorman, unde s-au filmat cele două producţii „Moromeţii”, în 1985 şi 2017.

În jur de 200 de persoane din comunitatea din Talpa au văzut, în premieră, „Moromeţii 2”, chiar înainte de lansarea în cinematografele din țară, din 16 noiembrie. Stere Gulea a mărturisit, la proiecţia organizată pentru comunitate, că s-a „lipit” de satul ce a fost, pentru el, platou de filmare atât în urmă cu mai bine de 30 de ani, cât şi acum.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Stere Gulea spune că şi-a dorit ca, prin poveştile pe care le-a filmat despre familia Moromete, „să rămână măcar un document vizual despre o lume care nu mai este”. „Am încercat să fie cât mai autentic. Dacă n-o fi altceva, măcar să fie un document vizual despre lumea asta din care venim şi care s-a dus”. Potrivit Agerpres, o echipă de filmare de peste 200 de persoane, venită în sat pentru aproape o lună, a însemnat un efort pentru localnicii din Talpa, care au găzduit artişti sau membri ai staff-ului tehnic. Primarul comunei, Benone Rababoc, s-a oferit chiar el să fie gazdă, iar în casa sa a locuit, pe durata filmărilor, interpretul lui Ilie Moromete, actorul Horaţiu Mălăele.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close