Studenții mediciniști cer Guvernului să afişeze urgent metodologia pentru rezidenţiat

În urma numeroaselor sesizări din partea studenților facultăților de medicină, cu privire la faptul că aceștia nu cunosc încă modul în care se va susține examenul de rezidențiat, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) solicită afişarea metodologiei pentru desfăşurarea concursului din acest an.

„Vă rugăm să afişaţi public metodologia oficială referitoare la examenul de rezidențiat, întrucât acest lucru ar fi deosebit de benefic pentru studenți, în procesul lor de pregătire și înscriere la această sesiune de examen”, se arată într-o scrisoare semnată de Teodor Cristian Blidaru, preşedinte FASMR, și Horea Constantin Chirilă, secretar general FASMR, și adresată ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit reprezentanților Federației, informaţiile solicitate reprezintă un factor decizional pentru studenţi, deoarece acestea îi vor ajuta în alegerea locului de pregătire în specialitate şi dezvoltare în plan medical. Informaţia relevantă este modul de repartiţie (naţional/pe centre) (4,33/5), alegerea centrului în care studentul va susţine examenul (4,21/5) și alegerea specializării medicale (3,64/5). Absolvenţii consideră că o modificare ulterioară a metodologiei sau a bibliografiei ar avea un impact considerabil asupra pregătirii pentru examen (4,86/5).

Acestea sunt rezultatele în urma distribuirii unui formular pe grupurile online ale studenților de an terminal, din 11 centre universitare, referitor la motivele pentru care publicarea urgentă a metodologiei este de o importanţă crescută pentru pregătirea acestui examen şi viitoarele lor cariere medicale.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close