Suedezii de la ENEA angajează 100 de specialiști IT, la Iași

ENEA, compania suedeză de software pentru echipamente de rețea, prezentă cu primul său centru din afara Bucureștiului în clădirea United Business Center 3 din ansamblul Palas, își dezvoltă operațiunile la Iași. Furnizorul scandinav recrutează mai mult de 100 de angajați, pentru posturile de Software Developer și Tester manual sau automat.

Compania ENEA se află în ansamblul Palas de la finalul anului 2015, atunci când a inaugurat primul său centru de cercetare și dezvoltare din afara Bucureștiului, în clădirea de birouri clasa A United Business Center 3. „Iașiul a fost ales datorită potențialului pe care îl are pe piața de IT din România. Este unul dintre cele mai mari centre universitare și, mai ales, unul cu tradiție. Ne-am dorit o locație cât mai centrală, deoarece ne mândrim cu faptul că le asigurăm angajaților noștri toate condițiile necesare desfășurării activității lor. Și, cum atunci când spui centrul Iașiului, spui Palas, alegerea a fost evidentă”, declară Valentin Picos, Manager Iași Office ENEA.

Furnizorul global de software pentru domeniile telecomunicații, aviatic, auto și medical are în plan extinderea centrului din clădirea UBC 3, acolo unde vor lucra peste 100 de angajați. „Strategia de resurse umane ENEA este axată, în primul rând, pe atragerea și dezvoltarea celor mai buni specialiști de pe piață. Cultura ENEA este una a performanței. Angajații noștri beneficiază de programe personalizate de dezvoltare. Mediul organizațional ENEA înseamnă profesionalism, flexibilitate, inovație și dinamism, în care angajații noștri își pot cunoaște și depăși limitele profesionale”, adaugă Andreea Bucur, HR Manager ENEA.

ENEA este o companie de dezvoltare și cercetare software, cu sediul central în Stockholm, și activează în sfera tehnologiilor de comunicații. Cu peste 40 de ani de experiență, este liderul mondial în platforme software cu cerințe extreme de performanță și stabilitate, în special datorită expertizei acumulate în ceea ce privește sistemele de operare în timp real (RTOS) și middleware. Verticalele industriale pe care ENEA le are în vedere pentru dezvoltarea produselor și serviciilor sale sunt industriile și infrastructura de telecomunicații, tehnologie medicală, producție auto, militară și aviatică. Echipele de ingineri ENEA lucrează în America de Nord (Boston și Phoenix – SUA) și Europa (Stockholm, București și Iași).

DESPRE UNITED BUSINESS CENTER

Pe segmentul office, grupul Iulius a dezvoltat la nivel naţional brand-ul United Business Center, ce include aproximativ 80.000 de metri pătrați de birouri clasa A în operare, la Iaşi şi Cluj-Napoca, şi alţi 131.000 de metri pătrați în construcţie, la Timişoara. În ansamblul Palas Iaşi, compania are cinci clădiri de birouri operaţionale, unde lucrează circa 4.800 de persoane. Grupul Iulius are în derulare, în ansamblul Palas, lucrările de amenajare a clădirii United Business Center 5, care urmează a fi inaugurată în acest an. În toamna anului trecut, în proximitatea Iulius Mall Timişoara, au demarat lucrările la cel de-al doilea ansamblu multifuncţional din reţeaua grupului de companii Iulius, o investiţie de peste 220 milioane de euro. Openville va include, pe lângă funcţiunile de retail, parc şi entertainment, şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 de metri pătrați închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România (155 de metri şi 27 de etaje).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close