„Superdascălii”, premiați de MOL și Fundația pentru Comunitate

Compania MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al şaptelea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, unui număr de zece profesori și antrenori.

Laureații acestei ediţii au primit câte un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi, și câte un premiu de 8.000 de lei. „MOL România oferă de şapte ani Premiile Mentor pentru excelenţă în educaţie și alege astfel să recompenseze profesori şi antrenori de excepţie, care, prin dăruirea şi pasiunea lor, au şlefuit talente şi caractere, și au pregătit generaţii întregi nu numai pentru cariere de succes, ci şi pentru viaţă. Prin acordarea acestor premii, ne-am dorit să le spunem tuturor acestor mentori minunaţi că le mulţumim pentru ceea ce au făcut şi fac încă pentru atâtea şi atâtea generaţii”, declară Camelia Ene, director executiv MOL România.

Profesorii și antrenorii premiați au fost selectați de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate, dintre cele 250 de nominalizări primite în perioada aprilie-decembrie 2016, din partea foştilor elevi sau colegi. Ca și la edițiile precedente, numărul nominalizărilor a depășit cu mult numărul de premii ce se pot acorda, însă nominalizările pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare. „Numărul constant ridicat al propunerilor pe care le primim ne arată că sunt mulți cei care doresc să-și exprime recunoștința față de dascălii care au avut rol important în viața lor. Este minunat şi emoţionant să vedem că sunt atâţia foşti elevi care nu uită cine au fost aceia care le-au şlefuit pentru prima oară talentul şi aleg să le mulţumească mentorilor lor, printr-un gest de recunoaştere publică. Din 3 mai, timp de opt luni, se pot pregăti și depune nominalizările pentru ediţia din 2018 a Premiilor Mentor  pentru antrenori și profesori care au descoperit tineri talentați și au avut grijă de ei la începutul carierei lor”, spune András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Simona Pop, campioană olimpică la scrimă, este printre cei care au depus o nominalizare pentru un fost antrenor. În scrisoarea transmisă, sportiva s-a referit la rolul mentorului în viața discipolului: „Cariera mea de sportiv de performanță a pornit de la faptul că antrenorul meu care m-a crescut, singurul cu care am lucrat mai bine de 13 ani din cariera mea de 19 ani, a avut încredere în mine”. La rândul ei, Amalia Tătăran, vicecampioană europeană la spadă, a descris rolul mentorului pentru un sportiv după cum urmează:  „Aceştia sunt oamenii care văd în tine mai mult decât vezi tu și care iau decizia de a munci alături de tine până când și tu vei ajunge să descoperi aceea parte din tine de care încă nu ești conștient”.

Laureații Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a șaptea, sunt Nicolae Antonescu (profesor de vioară, București), Petre Arnăutu (antrenor tenis de masă, Slatina), Bogács Nóra Ágnes (profesor de limbă și literatură maghiară, Miercurea Ciuc), Csiszár Ferenc (antrenor de scrimă, Satu Mare), Elvira Groza (profesor de filozofie, Oradea), Pető Mária (profesor de fizică, Sfântu Gheorghe), Constantin Radu (antrenor de gimnastică ritmică, Iași), Elena Valeria Teoteoi (profesor de chimie, Târgu Jiu), George Florian Zamfir (profesor de muzică, Craiova) și Mihaela Eleonora Zamfirescu (profesor de pian, București).

Organizatorii programului au anunțat lansarea ediției a opta, 2017, a programului. Nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie. Dosarele de înscriere trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului.

DESPRE GRUPUL MOL 

Este o companie multinațională cu sediul central în Budapesta. Are operațiuni în peste 40 de țări, circa 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în opt țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în zece țări, dintre care peste 200 în România.

DESPRE FUNDAȚIA PENTRU COMUNITATE 

Este o organizație non-profit înființată la Cluj-Napoca, în 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație, dar și copii și tineri în suferință ori acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close