Sute de liceeni primesc burse din partea TenarisSilcotub

456 de liceeni din Zalău, Călărași și Câmpina primesc, luna aceasta, o bursă din partea TenarisSilcotub. Producătorul de țevi recunoaște astfel meritele elevilor din comunitățile sale și îi încurajează să continue pe calea spre excelență.

TenarisSilcotub și-a extins programul de investiții în educație și oferă acum două tipuri de sprijin financiar, pentru elevii de liceu cu rezultate excelente la școală. Bursele Tehnice fac parte din programul de susținere a învățământului tehnic și profesional (STEP – Strengthening Technical Education Program), iar Bursele de Merit sunt deschise tuturor elevilor de liceu din orașele menționate, indiferent de linia de studiu urmată.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În premieră, anul acesta, programul de Burse Tehnice s-a extins în afara Zalăului. Pe lângă liceele deja partenere la edițiile anterioare – Colegiul Tehnic Alessandru Papiu Ilarian și Liceul Tehnologic Mihai Viteazul -, vor primi acest tip de sprijin și elevii de la Liceul Tehnologic Octavian Goga din Jibou și de la Liceul Danubius din Călărași. Astfel, 159 de tineri beneficiază de o asemenea bursă, despre care compania speră să-i stimuleze să obțină și în continuare rezultate foarte bune la învățătură.

Burse de Merit vor primi 277 de tineri din clasele IX-XII, care au obținut rezultate bune în anul de studiu anterior. Dintre ei, cei mai mulți, 130, sunt din Zalău, și provin de la Colegiul Național Silvania, Colegiul Tehnic Alessandru Papiu Ilarian, Liceul de artă Ioan Sima, Liceul Pedagogic Gheorghe șincai și Colegiul Reformat Wesselenyi. Toți liceenii câștigători au fost invitați la evenimentele de premiere organizate la finalul lunii noiembrie în cele trei orașe. „Este important ca rezultatele și performanța să fie răsplătite și apreciate. Educația este singurul mod în care o comunitate se poate dezvolta pe principii sănătoase”, spune Carmen Avramescu, Director Resurse Umane TenarisSilcotub.

Programul Burse de Merit a demarat în 2005, ca un mod de a-i răsplăti pe copiii angajaților, însă a fost extins pentru a răsplăti toți liceenii cu rezultate excelente la învățătură din Zalău, iar apoi din Călărași și din Câmpina. Până acum, au beneficiat de această formă de sprijin financiar aproape 3.000 de elevi.

DESPRE TENARISSILCOTUB

Companie parte din grupul Tenaris, este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în diverse aplicații din industriile energiei, mecanică și auto. Cu o echipă de 1.800 de oameni în România, TenarisSilcotub are unități de producție la Zalău, Călărași și Câmpina. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește anual în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close