Târgoviște: Arctic pregătește viitoarea generație de tehnicieni

Liderul pieţei de electrocasnice din România, care deţine cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa Continentală, a încheiat un parteneriat strategic cu Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Primăria Municipiului Târgovişte, pentru susținerea primelor clase în regim de învățământ profesional dual din județul Dâmbovița.

Prin această colaborare, Arctic își propune să se implice în formarea profesională a elevilor, atât pe parcursul celor trei ani de studii, cât și după absolvire. Parteneriatul debutează cu 56 de elevi înscrişi în program, iar numărul va crește de la un an la altul.

Absolvenții cursurilor Arctic vor fi familiarizați cu operarea echipamentelor tehnologice inteligente specifice industriei 4.0 și, la finalul stagiului de pregătire, vor avea prioritate la angajare în noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic, din Ulmi. Pe lângă cunoştinţele teoretice şi practice, Arctic oferă elevilor din cele două clase burse lunare, în valoare de 300 de lei, și burse de merit, în funcție de performanțele școlare, în valoare de 600 de lei, dar și alte forme de sprijin material.

Elevii din liceele tehnice au nevoie de sprijin din partea companiilor, pentru a acumula cunoștințele și abilitățile practice care să-i ajute să fie competitivi pe piața muncii. Iar acest program de învățământ dual ne permite să avem o contribuție reală la creșterea nivelului de pregătire al viitorilor absolvenți.

Gabriela Coman

Director Resurse Umane @ Arctic

În cei trei ani, elevii vor efectua stagii de practică în fabricile Arctic din Găești şi Ulmi, și vor beneficia de expertiza celor mai buni specialişti ai companiei. Pe perioada practicii, Arctic le va asigura elevilor participanți transportul către şi de la fabrică, dar și masa de prânz. După trei ani, elevii beneficiari vor obţine calificarea de operatori la maşini cu comandă numerică sau electronişti pentru aparate şi echipamente. „Pentru Arctic, investiția în pregătirea profesională a tinerei generații este o componentă importantă a strategiei de implicare în dezvoltarea sustenabilă a comunității locale. Programul de învăţământ dual reprezintă o sursă valoroasă de tehnicieni bine pregătiţi, familiarizaţi cu cerinţele unei unităţi de producţie moderne şi cu operarea echipamentelor cu tehnologii de ultimă oră”, declară Nihat Bayiz, Director General Arctic.

Arctic se implică în mod constant în susținerea proiectelor educaționale la nivel local. Prin  parteneriatul cu Liceul Industrial din Găești, elevii beneficiază anual de materiale educaționale, rechizite și echipamente pentru dotarea laboratoarelor de lucru, dar și de seminarii susținute de reprezentanți ai departamentului de Cercetare și Dezvoltare. Pentru a identifica noi talente, compania derulează parteneriate cu Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea Politehnică din Bucureşti şi Universitatea din Pitești.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close