Techcelerator: Finanțare de cel puțin 25.000 de euro, pentru startup-urile de tehnologie

De astăzi, primul accelerator din România ce susține și financiar startup-urile de tehnologie, prin partenerul exclusiv GapMinder, deschide înscrierile pentru o nouă rundă a programului. Fondul de investiții cu capital de risc GapMinder este cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate.

Startup-urile inovatoare de tehnologie, cu potențial ridicat de expansiune internațională, pot aplica aici, până la 20 septembrie. Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP), din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML), transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech (inclusiv aplicații din zona blockchain). Componența și coeziunea echipei reprezintă un alt factor important în procesul de evaluare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

A doua rundă a Techcelerator va avea un format îmbunătățit, ce va include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific, în funcție de industria startup-ului, și servicii de marketing. Startup-urile vor avea acces și la comunități internaționale pentru creștere și expunere pe piața globală. La finalul programului de accelerare, își vor prezenta public business-urile, la un eveniment de tip DemoDay.

„Ingredientul principal al programului este, evident, investiția în companiile participante, care, după ce intră în program, știu că se pot baza pe cel puțin 25.000 de euro. Mai important decât atât, misiunea Techcelerator este să le facă cât mai atractive pentru runde ulterioare de finanțare. Pentru asta am pregătit un cocktail puternic de cunoștințe pentru dezvoltarea acestor business-uri prin care, într-o perioadă foarte scurtă, ele urmează să își clarifice sau să-și valideze modelul de business și strategia de comercializare”, declară Cristina Țoncu, Program Director Techcelerator.

Startup-urile selectate vor beneficia de o primă rundă de investiție de 25.000 de euro, din partea fondului GapMinder, în schimbul unei participații de șase la sută din companie. Cele care au înregistrat un progres satisfăcător pot fi invitate la o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 euro, convertibilă în acțiuni. Programul de accelerare se va derula timp de zece săptămâni, în București și Cluj-Napoca, cu sprijinul a circa 60 de mentori români și străini. După prima rundă de accelerare, încheiată în iunie, 12 startup-uri dintre cele 14 selectate au beneficiat de trei sesiuni de tip bootcamp, runde dedicate de pitching, mentorat 1:1.

Programul Techcelerator s-a calificat în finala Central European Startup Awards și a fost nominalizat pentru categoria „Cel mai bun accelerator sau incubator”. Central European Startup Awards este unul dintre cele mai importante evenimente din regiune dedicate startup-urilor și cuprinde o etapă locală, în zece țări din Europa Centrală și de Est, una regională și una globală.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close