TechFest: Premii de 10.000 de euro pentru programatorii așteptați la hackathon

Mâine, 22 septembrie, se dă startul MegaHack, din cadrul TechFest connected by Vodafone, cel mai complex festival de tehnologie, unde programatorii înscriși pot câștiga premii totale de 10.000 de euro. Echipa câștigătoare va primi 5.000 de euro, iar următoarele clasate vor beneficia de 3.000, respectiv 2.000 de euro.

MegaHack constă într-un maraton de 24 de ore de programare, în care participanții își vor testa abilitățile de a rezolva provocări de business, prin dezvoltarea de soluții tech pentru companii.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Temele propuse de Vodafone România și Innoenergy

  • Pe baza unei liste a stocurilor de telefoane din magazinele Vodafone și a coordonatelor geografice ale magazinelor Vodafone din București, trebuie să se dezvolte o funcționalitate peste shopping cart-ul website-ului Vodafone, care să permită identificarea celui mai apropiat magazin care are în stoc telefonul respectiv, precum și o funcționalitate care să ofere indicații de orientare pentru a ajunge la magazinul respectiv.
  • O aplicație care să permită semnarea la distanță a contractelor, cu certificarea identității clientului. Funcționalitățile trebuie să includă identificarea facială, scanarea OCR a buletinului și, pe baza acestora, certificarea identității.
  • O aplicație de augmented reality, prin care clientul să-și poată compara (virtual) telefonul propriu cu orice alt telefon disponibil pe piață (funcționalitatea trebuie demonstrată prin compararea cu minimum cinci telefoane). Comparația trebuie să permită vizualizarea dimensiunilor 360º, a mărimii ecranului și a poziționării butoanelor/ camerei. Culorile și materialul trebuie reprezentate realist.
  • O aplicație care să permită unei persoane aflate în orice punct de vânzare retail să identifice un produs (telefon mobil) aflat pe raft și să returneze pagina din magazinul Vodafone care conține respectivul produs. Identificarea trebuie să fie posibilă atât prin procesarea imaginii respectivului telefon, cât și prin procesarea codului de bare.
  • Soluții de combatere a smogului din orașe cu ajutorul noilor tehnologii.
  • Soluții pentru a încuraja autoritățile publice să susțină ecosistemul de inovație pentru a promova antreprenoriatul.

Înscrierile se fac individual aici și sunt gratuite. Vârsta minimă de înscriere este de 18 ani.

Pe durata evenimentului va fi organizat și un workshop IBM privind folosirea Node-Red. Proiectele vor fi încărcate aici pe platforma devpost, iar participanții își vor aduce propriile echipamente de lucru (laptop, încărcător etc.). Pe parcursul competiției, echipele vor fi susținute de mentori cu experiență din cadrul Vodafone România și IBM. Pentru jurizare, participanții vor avea cinci minute la dispoziție să își demonstreze soluția pe laptopul propriu.

Viziunea TechFest este de a crea o piață globală pentru companii, start-up-urile inovatoare și fanii tehnologiei. Festivalul de tehnologie urmărește să pună laolaltă, pentru a crea soluții viabile, nevoile comunității de business și energia, respectiv puterea de a genera inovație a start-up-urilor, oferind acces la viziunea comună a profesioniștilor și educând publicul larg în privința tehnologiei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close