Teodora Meluță, cea mai bună jucătoare de fotbal din România

La 19 ani, cea mai tânără debutantă din istoria naţionalei feminine de fotbal, Teodora Meluţă a fost desemnată, săptămâna aceasta, cea mai bună jucătoare din România, la Gala Fotbalului Românesc.

Născută în Bucureşti, Teodora avea nouă ani când a început să meargă la fotbal, cu fratele ei mai mic. „Băteam toată ziua mingea. Am făcut şi dansuri, dar mi s-a părut plictisitor. Făceam mai mereu aceleaşi lucruri. Am făcut şi atletism. Tot la fotbal m-am întors. Nu cunoşteam echipe de fotbal, nu ştiam jucători, pur şi simplu îmi plăcea”, povestește Teodora.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La început, părinţii au strâmbat din nas, dar mai târziu i-au susţinut pasiunea. Chiar şi atunci când Alin Cioban şi Mirel Albon, preşedintele și antrenorul echipei Olimpia Cluj, i-au propus să vină în Ardeal, pe când avea 15 ani. Până la 14 ani, Teodora a jucat doar alături de băieţi. Apoi a evoluat la Târgovişte, sub îndrumarea lui Gheorghe Marinescu, cel mai vechi antrenor din fotbalul feminin românesc. Fundaşul campioanei Olimpia Cluj a debutat pentru prima reprezentativă la vârsta de 15 ani, în martie 2015, contra Irlandei de Nord.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close