Tiberiu Ușeriu „atacă” Everestul

La doar două luni de când a câștigat, pentru a treia oară, cel mai greu maraton din lume – 6633 Arctic Ultra, Tiberiu Ușeriu va lua startul, luna aceasta, la la Ultramaratonul Everesului.

Traseul de alergare al competiției Tenzing Hillary Everest Marathon, care începe în 29 mai, se află la cea mai mare altitudine din lume. Concurenții vor porni din Everest Base Camp, de la altitudinea de 5.364 metri, iar linia de sosire este în Namche, la 3.550 metri, scrie APDA.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Tibi Ușeriu este însoțit de Vasile Cipcigan, primul alpinist clujean care a reușit o ascensiune pe un vârf de peste 8.000 metri (1 octombrie 2016, vârful Manaslu). Cei doi vor efectua, înaintea startului competiției, o ascensiune pe un vârf de peste 6.000 de metri, pentru aclimatizare. „Drumul cel adevărat stă mereu în fața ta. Cursa vieții mele are în sfârșit un sens, nu mai e doar o capcană, un lanț întins de un vânător abil. În sfârșit, am găsit un drum, un drum ce mi-a fost pus deoparte”, a scris Tiberiu Ușeriu pe pagina sa de Facebook.

Tenzing Hillary Everest Marathon este organizat de la Mt. Everest Base Camp și traversează traseele înalte din valea Khumbu. Evenimentul sărbătorește ascensiunea istorică pe Everest a lui Sherpa Tenzing și Sir Edmund Hillary, în 29 mai 1953.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close