Timiș: Litens și-a inaugurat prima unitate de producție din România

Situată în Timișoara Airport Industrial Park, din localitatea Giarmata, județul Timiș, fabrica Litens Automotive Eastern Europe se întinde pe o suprafață de 7.500 de metri pătrați și va avea în jur de 250 de angajați.

Prin fabrica din România, Litens Automotive Group își extinde operațiunile globale de producție. Aceasta este cea de-a doua locație de producție din Europa, care va deservi piața europeană.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

De la evenimentul de lansare nu au lipsit reprezentanți ai managementului grupului Litens, în frunte cu Paul Robinson (Chief Executive Officer), Tyson Bytzek (Chief Operating Officer), Bruno Fragoso (Vice President, Sales & Marketing), Peter Frey (Global Director, Plant Operations), Bradley Long (Global Director, Supply Chain Management) și Ralf Sauer (Litens Germany Managing Director). „Suntem încântați de noua noastră locație, care este plasată strategic, crește capacitatea noastră de producție pentru piața europeană și ne permite să îmbunătățim suportul acordat clienților. Echipa noastră de dezvoltare a portofoliului de furnizori lucrează la identificarea și dezvoltarea de noi furnizori în Europa de Est, aspect ce va adăuga valoare business-ului. Așteptăm cu interes să dezvoltăm relații cu noi furnizori”, declară Paul Robinson, CEO, Litens Automotive Group.

Noua unitate de producție sprijină cererea de soluții Litens pentru grupul motopropulsor de pe piața europeană. În prezent, compania are zece angajați, iar numărul acestora va crește, până în 2019, la aproximativ 250. În procesele de producție din noua fabrică, Litens utilizează echipamente automatizate și semiautomatizate. „Litens este recunoscut în întreaga lume ca un angajator care promovează valori solide, precum inovația, multiculturalismul și grija față de mediu. Sunt convins că aceste valori se regăsesc și în Timișoara, pe lângă competențele tehnice deja dovedite ale angajaților români. Sunt recunoscător conducerii Litens pentru că a crezut și a investit în această nouă fabrică; vom menține standardele Litens privind înalta calitate a produselor și vom dezvolta o echipă locală puternică”, afirmă Ovidiu Ambruș, Plant Manager Litens Automotive Eastern Europe.

DESPRE LITENS

Fondată în 1979, în Canada, Litens Automotive Group este lider la nivel global, în domeniul tehnologiilor de transmitere a puterii. Compania a fost recunoscută cu numeroase premii din partea clienților săi, pentru realizări în inginerie, valoare de piață, producție, calitate și livrare. Cu peste 2.000 de angajați în întreaga lume, Litens furnizează soluții și tehnologii pentru sisteme de gestionare a transmisiei pe curea, sisteme de propulsie hibridă și sisteme de gestionare a temperaturii și gestionare a vibrațiilor torsionale. Pe lângă noua fabrică din România, Litens activează în Canada, Germania, Brazilia, China, Japonia, India, Anglia, Franța, Italia și Coreea de Sud. Compania deține peste 150 de brevete garantate în industria auto și continuă să răspundă nevoilor în continuă schimbare ale domeniului, prin investiții importante în tehnologii noi, fabrici de producție și personal.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close