Timișoara: Continental Anvelope cumpără fosta platformă industrială UMT

Continental a achiziționat 32 de hectare de teren de la grupurile de firme UMT și Prompt, teren ce reprezintă majoritatea fostei platforme industriale UMT din Timișoara.

Această achiziție de teren va ajuta compania să-și extindă capacitatea de depozitare a produsului finit și să-și optimizeze costurile generale de logistică. În cei 18 ani de activitate la Timișoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope și a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timișoara a produs și livrat peste 200 de milioane de anvelope clienților din Europa și din întreaga lume.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În Timișoara, compania produce o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 și 20 de țoli, în linie cu cerințele pieței, inclusiv anvelope cu valoare ridicată, pentru automobile premium,  anvelope inovatoare pentru automobile electrice, precum și anvelope pentru vehicule comerciale ușoare (VAN).

Divizia de Anvelope are 24 de locații de producție și dezvoltare la nivel global. Unul dintre principalii producători de anvelope, cu circa 54.000 de angajați, Divizia anunță pentru 2017 vânzări de 11,3 miliarde euro. Continental este unul din liderii tehnologici în domeniul producției de anvelope și oferă o gamă largă de produse pentru turisme, vehicule comerciale și anvelope pentru vehicule pe două roți. Portofoliul său include servicii de comercializare și aplicații pentru flote, dar și sisteme de management digital pentru anvelopele de vehiculele comerciale.

Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și  patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, este partener al unui joint venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. În România, Continental avea, la finalul anului trecut, circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare, și își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în 2018. Concernul Continental a realizat, în 2017, o cifră de afaceri de 44 de miliarde de euro, și are peste 240.000 de angajați în 61 de țări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close