Timișoara: Continental mizează pe tehnologia laser, în fabrica sa de producție a țevilor de aer condiționat

Compania Continental este pregătită să livreze țevi de aer condiționat sudate prin tehnologie laser, în urma unei investiții în echipament de ultimă generație, în fabrica ContiTech din Timișoara.

O instalație laser dedicată sudării tubulaturii pentru sistemele de aer condiționat ale mașinilor a fost dezvoltată de o echipă din fabrica din Timișoara. Mașina are la bază tehnologie laser de top și poate suda conectori pentru toate tipurile de linii de climatizare, inclusiv ventili de umplere. Conceptul nu a fost gândit doar pentru producția de serie, ci și pentru activități de cercetare-dezvoltare în domeniul sudării cu laser.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Ne pasă de mediul înconjurător și vom reduce cât mai mult posibil consumul de resurse naturale și emisiile de CO2, în timp ce oprirea poluării apei și reducerea spațiului de producție aduc și ele mari beneficii. Înlocuind sudura clasică, în care folosim flacără, cu cea laser, eliminăm consumul a 700.000 de litri GPL pe an. Acest consum ar genera o temperatură de 50 de grade în hala de producție și o emisie de 420.000 m3 de dioxid de carbon (CO2), în atmosferă. Datorită noului proces, nu mai este necesară răcirea halei de producție, prin sistemele de aer condiționat, și este diminuat astfel consumul de energie electrică”, explică Silviu Oană, inginer de proces în cadrul Contitech România, cel care a dezvoltat echipamentul, împreună cu echipa sa.

Procesul sudării cu laser este semnificativ mai rapid, în comparație cu cel tradițional. Piesele rezultate sunt reci și pot fi procesate imediat, fără a fi necesari timpi de răcire. Prin urmare, nu mai este consumată apa necesară răcirii pieselor, iar spațiul în hala de producție este mai bine organizat și mai curat. „Echipa din Timișoara a transformat această provocare într-un proiect inovator de succes. Este doar începutul. Până la finalul anului, vom pune în funcțiune alte două mașini cu laser, pregătite să livreze produse de cea mai înaltă calitate clienților noștri din întreaga lume”, afirmă Maik Niewoehner, director general Contitech România. Investiția în tehnologia laser depășeste două milioane de euro.

Fabrica din Timisoara, deschisă în 2002, este una dintre cele șapte fabrici Continental din România. Aici se produc țevi pentru sistemul de aer condiționat al mașinilor, pentru sistemul de servodirecție și control al șasiului, dar și curele de transmisie și distribuție. Anual, în unitatea de producție din Timișoara sunt fabricate aproximativ 24 de milioane de piese.

Între 1999 și 2017, Continental a investit circa 1,4 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii ale concernului sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Avea, la finalul anului trecut, circa 19.700 de angajaţi, dintre care 5.700 sunt ingineri și informaticieni, în centrele de cercetare și dezvoltare. Continental își va mări echipa cu peste 1.000 de noi membri, în acest an, în România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close