Timișoara: Honeywell a investit 35.000 de dolari într-un laborator pentru Universitatea Politehnica

Mai mult de 370 de studenţi din cadrul facultăţii vor folosi noul laborator pentru cursurile de Tehnologia Informaţiei şi Programarea Calculatoarelor, Măsurarea Mărimilor Electrice, Microcontrolere şi Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice și Instrumentaţie Virtuală.

Noul laborator Honeywell a fost inaugurat în 12 iunie, la Departamentul de Electroenergetică, specializarea Ingineria Sistemelor Electroenergetice, din cadrul Facultăţii de Electrotehnică şi Electroenergetică a UPT. Laboratorul C221 este sponsorizat de Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială al Honeywell, o companie din topul Fortune 100 din domeniul software-industrial, prin alocarea de fonduri pentru echipamente electronice (opt osciloscoape, patru sonde optice comunicare smart meter, cinci surse laborator, șase multimetre, un cleşte ampermetric și o trusă reglabilă), infrastructură IT (opt calculatoare şi un laptop pentru citire contoare panou), dar şi pentru reparaţii şi modificări la reţeaua electrică.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Colaborarea dintre Honeywell, companie prezentă de 20 de ani în România, cu peste 2.600 de angajaţi și sedii în Bucureşti, Timişoara şi Lugoj, şi Universitatea Politehnica Timişoara, nu se rezumă la amenajarea acestui laborator. Ea a demarat în 2015 şi a inclus o sponsorizare pentru amenajarea unui alt laborator, la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale, programe de internship, prin care studenţii Universităţii Politehnica, şi-au putut realiza diplomele de licenţă în cadrul companiei, şi organizarea vizitei la Timişoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susţinut prelegeri pe teme ştiinţifice şi a stat de vorbă cu studenţii în cadrul programului Honeywell Initiative for Science and Engineering. Un alt laborator Honeywell, în valoare de circa 30.000 de dolari, va fi inaugurat în toamnă, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul UPT.

80 la sută dintre angajaţii Honeywell Timişoara provin de la UPT (25 la sută din Facultatea de Electrotehnică şi Electroenergetică), iar 70 la sută dintre ei lucrează în cercetare-dezvoltare: proiectarea de contoare inteligente, proiectarea unor sisteme inteligente de telegestiune şi telecitire, eficientizarea consumului de energie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close