Timișoara: Honeywell inaugurează un laborator electro-IT pentru 400 de studenți ai Universității Politehnice

Honeywell, companie din top Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, a inaugurat, în cadrul Universității Politehnice din Timișoara (UPT), un laborator ce va deservi circa 400 de studenți de la specializările Electrotehnică și Electroenergetică.

Investiția de aproximativ 16.000 euro le va permite studenților să-și dezvolte abilitățile tehnice și să fie pregătiți pentru carierele viitoare. În această toamnă, Honeywell va inaugura încă un laborator în aceeași instituție de învățământ, la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Laboratorul Honeywell de la UTP permite studenților de la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică să descopere ultimele tehnologii din domeniu și include echipamente electrice de ultimă generație: osciloscoape, sonde optice de comunicare smart meter, surse laborator, infrastructură IT, computere sau laptopuri pentru citirea contoarelor. Honeywell dorește să ajute studenții să învețe să proiecteze și să dezvolte contoare inteligente pentru energie și apă, și sisteme de telegestiune și telecitire pentru eficientizarea consumului de energie.

În laboratorul proaspăt inaugurat studenții vor putea pune în practică noțiunile teoretice învățate la cursurile de Tehnologia Informației și Programarea Calculatoarelor, Măsurarea Mărimilor Electrice, Microcontrolere și Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice și Instrumentație Virtuală.

La fabrica Honeywell din Timișoara, peste 80 la sută dintre angajați sunt absolvenți ai Politehnicii din Timișoara. Dintre ei, aproximativ 70 la sută lucrează în cercetare și dezvoltare. În jur de 20 la sută dintre angajații Honeywell din Timișoara au absolvit Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close