Timișoara: Ness Digital Engineering se mută în noua „casă” din Openville

Cu ocazia aniversării unui an de prezenţă în Timişoara, furnizorul de soluții de transformare digitală şi servicii personalizate de inginerie software se mută oficial în noul şi mult mai spaţiosul său Centru de Inovaţie Tehnologică din Timişoara, situat în clădirea United Business Center (UBC) 2, din ansamblul mutifuncțional Openville.

Centrul din Timișoara, o locaţie soră a Centrului Ness de Inovaţie Tehnologică din Iaşi, permite companiei să acceseze resursele bogate de talente în inginerie din domeniul automotivelor, big data, cloud şi platforme software din România, pentru dezvoltarea şi furnizarea de soluţii prin care să-și ajute clienţii să se poziționeze în fruntea industriilor în care activează. „În cursul anului trecut, echipa noastră din Timişoara a furnizat cu succes tehnologii inovatoare pentru clienții săi din industria automotivelor, industria de media și divertisment, respectiv industria de marketing/publicitate online, şi suntem încântați de faptul că aceasta se mută în noul sediu ultramodern. Avem resursele necesare pentru a accelera soluţiile de transformare digitală oferite clienţilor noştri şi sperăm să continuăm să ne dezvoltăm cu succes, cât mai mulți ani de acum înainte”, declară Paul Lombardo, CEO al Ness Digital Engineering.

În primul an de operare a Centrului, echipa Ness din Timişoara a sprijinit compania Autoliv în crearea unor sisteme de siguranță activă de top pentru industria automotivelor, prin utilizarea datelor provenite de la diferiţi senzori auto, a oferit suport unor companii din industria de media și divertisment, pentru monitorizarea profiturilor generate de surse multiple și distribuirea acestora în timp real către artiști, și a sprijinit retaileri şi reprezentanți din domeniul marketing, în vederea creșterii veniturilor, prin personalizarea mixului de produse oferite clienţilor.

Centrul de Inovaţie Tehnologică Ness are peste 60 de angajaţi, însă previzionează o creștere de până la câteva sute, în următorii trei ani. Centrul din Timișoara se axează pe furnizarea de soluţii atât clienţilor Ness din SUA, cât şi celor din Europa, mai ales că Timişoara este recunoscută pentru resursele de talente din domeniile Automotivelor şi Big Data. Pentru a facilita transformarea digitală a clienţilor săi, Ness urmărește să devină angajatorul preferat al celor mai străluciți ingineri din Timişoara, pe segmentul de automotive, IoT (Internet of Things), Big Data, sisteme integrate, dezvoltare web, mobile și Cloud, sau învăţare automată.

Ness a ales noua clădire United Business Center 2 din Openville ca locație pentru sediul său în virtutea parteneriatului început în urmă cu mai mulți ani, în Iași, cu grupul de companii Iulius, precum şi datorită accesului la o gamă completă de servicii şi beneficii pe care îl oferă locația, în proiectul multifuncțional Openville și în Iulius Mall Timişoara. Ness ocupă 2.800 de metri pătrați în clădirea UBC 2.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close