Timișoara Smart City: Internet gratuit în centrul orașului, oferit de Continental, Orange și municipalitate

Timișorenii și turiștii se vor putea bucura de Internet Wi-Fi gratuit securizat în Piața Victoriei, Piața Unirii și Piața Libertății, prin simpla selectare a rețelei Continental Free Wi-Fi. Primăria Municipiului Timișoara va avea acces la platforma City Analytics, oferită de Orange, prin care municipalitatea va putea utiliza informații necesare utile în gestionarea fluxului de turiști.

Platforma Smart City Orange are la bază o interfață deschisă și interogabilă pentru programarea de aplicaţii (API). Continental oferă astfel ocazia oricărui startup tech să dezvolte noi aplicații destinate orașului și cetățenilor săi. „Continental Free Wi-Fi este o inițiativă ce aduce Timișoara aproape de orice loc din lume, rapid și simplu, printr-o simplă apăsare de buton. Prin acest pas, sprijinim soluții tehnologice inteligente care acoperă nevoile și provocările municipale, precum turismul, comunitatea, educația, ecosistemul de startup-uri și administrația publică”, spune Dr. Christian von Albrichsfeld, director general al Continental România.

„Una dintre prioritățile modernizării Timișoarei, în perioada pe care o traversăm, este implementarea de soluții din conceptul de smart city. Acest lucru, ca și nevoia de comunicare tot mai acută, în general, în spațiul virtual, fac din asigurarea conectivității la și prin Internet o preocupare subsecventă pe măsură. Cu siguranță, este doar începutul”, declară Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

„Continental este un partener de încredere al comunității locale încă din 1999. Prin acest proiect, dorim să oferim timișorenilor și celor care vizitează orașul mai multă libertate de mișcare. În următorii trei ani, alături de Primăria Timișoara și Orange România, vom participa activ la elaborarea și implementarea în parteneriat a unor soluții de tip smart, ce răspund nevoilor de dezvoltare comunitară, identificate la nivelul Municipiului Timișoara”, adaugă Sorin Samonid, directorul fabricii de anvelope Continental din Timișoara.

Parteneriatul între Continental, Orange și autoritățile locale se întinde pe o durată de trei ani. „Smart city este un concept în al cărui viitor credem, iar colaborarea cu Primăria și Continental România arată interesul pentru soluții integrate, folosite în beneficiul întregii comunități – de la autorități, la companii și cetățeni. Platforma Orange smart city este dinamică, se adaptează la nevoile în schimbare ale cetățenilor, iar structura open data permite includerea în proiect a altor soluții propuse de startup-uri și dezvoltatori, plecând de la datele deja colectate pentru acest oraș”, afirmă Liudmila Climoc, CEO al Orange România.

DESPRE CONTINENTAL

Între 1999 și 2016, Continental a investit circa 1,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate aici. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi dezvoltare, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea 18.200 de angajaţi la finalul anului 2016 și își va mări echipa cu circa 1.500 noi membri, în acest an, în România. Compania cu profil tehnologic, fondată în 1871, oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are peste 227.000 de angajați în 56 de țări.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close