Timișoara: Studenţii Universităţii Politehnica dezvoltă aplicaţii pentru mobil

Pentru ediţia 2018 a SCMUPT (Sesiunea de comunicări pentru aplicaţii mobile din UPT, ediţia a VI-a), studenţii de la Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) au dezvoltat 40 de proiecte, dintre care 19 au fost selectate pentru a fi prezentate în faţa unui juriu de specialitate, format din antreprenori şi specialişti în domeniul programării de aplicaţii mobile.

La secțiunea Utility & Lifestyle Apps, câștigători au fost Zoran Zomboraţ și Raul-Marin Stoin (File Sharing), iar pe podium au mai urcat Alexandru Marinescu, Amelia Munteanu (High Android Benchmark), și Aleksandar Noveski (Site Visitor). La secțiunea Entertainment Apps s-a impus Andrei Heidelbacher (Algoventure),  urmat de Darian Velciov (Arcade Meltdown) și Gyorgy Kolumban și Zsofia Ulkei (Creepy Paint).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Locurile I de la fiecare secţiune au fost recompensate cu câte un bilet de intrare la Mobile World Congress (în valoare de 800 de euro fiecare), cel mai important eveniment în domeniul Mobile, care va avea loc la sfârşitul lunii februarie, la Barcelona. Premiile au fost oferite de ARIES-TM.

Competiţia dedicată aplicaţiilor mobile a fost concepută pentru studenţii de la calculatoare (CTI) din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara. Este organizată anual, în sesiunea de iarnă, în ianuarie, şi îşi propune ca ţintă mult mai largă să crească şi să atragă tinerii pasionaţi de programarea mobile, atât din Timişoara, cât şi la nivel naţional.

Competiţia nu caută să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate a proiectelor, ci caută idei valoroase. Jurizarea a avut loc în 29 ianuarie, la Startup Hub, unul dintre partenerii evenimentului, alături de Timişoara Mobile Development Group, Banat IT Association şi ARIES-TM. Juriul a apreciat ediţia din acest an ca fiind cea mai reuşită de până acum, iar proiectele realizate reprezintă un prim pas către un viitor StartUp. De altfel, într-o etapă viitoare vor fi selectate 5-10 proiecte cu potenţial de business, dintre cele prezentate, pentru a fi dezvoltate.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close