Timișoara: Universitatea de Vest transferă un jucător de badminton din top 10 european și visează la Olimpiadă

Secția de badminton a CSU UVT, înființată în prima parte a acestui an, a făcut o achiziție de marcă: Collins Filimon, campionul național en titre de juniori și seniori la simplu băieți, unul din cele mai bune produse ale badmintonului românesc din ultimii ani.

Născut în București pe 14 februarie 1998, Collins a început badmintonul la CSS 6 București, sub îndrumarea profesorului Iordan Ionică. În ultimii ani a făcut parte și din echipa de seniori a Clubului Sportul Studențesc București, unde a fost antrenat de Daniela Timofte. A câștigat titlurile naționale la toate categoriile de copii și juniori. Încă de la 16 ani, a fost unul dintre candidații serioși la câștigarea Campionatului Național de seniori la simplu băieți, iar în 2015, la 17 ani, a reușit pentru prima oară să câștige titlul. La turneele internaționale de juniori, a avut mereu o evoluție remarcabilă, a câștigat concursuri în România, Cipru și Israel, și este clasat între primii zece juniori ai Europei.

Între 7 și 9 octombrie, a participat la Valamar Junior Open din Croația și a câștigat turneul, după o finală cu cehul Cristian Savin. A fost ultimul turneu pregătitor pentru Campionatul Mondial de juniori, programat la Bilbao, la începutul lui noiembrie. Obiectivele pe termen mediu și lung pentru Collins sunt clasarea între primii opt la Europenele de juniori din 2017, calificarea la Jocurile Europene din 2019 și la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Ar fi al doilea sportiv român calificat la Jocurile Olimpice la badminton, după Florin Balaban, în 1992. „Proiectul CSU UVT este foarte bine gândit și are o strategie pe termen lung. Aducem lângă noi adevărate valori, tineri ambițioși, sportivi care promit enorm. Să te numeri printre primii zece juniori la nivel european înseamnă mult și ne bucurăm să-l avem pe Collins în cadrul Clubului. Sunt convins că aici se poate dezvolta și mai mult, iar obiectivele sale și ale noastre sunt mărețe”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

La CSU UVT, Collins are alături trei sportivi timișoreni care au adus rezultate remarcabile, în ultimii ani. Florin Posteucă, Mircea Vasiu și Emanuela Avrămuț au fost primele nume de referință care s-au alăturat noului proiect propus de Universitatea de Vest din Timișoara, proiect ce are ca scop popularizarea badmintonului și, în același timp, susținerea performanței de nivel înalt. Fiecare dintre cei trei sportivi enumerați mai sus a avut clasări pe podium la etapele de Campionat Național, iar Mircea Vasiu a reușit, pentru prima oară, să joace finala unui turneu de seniori la simplu masculin, la Trofeul Danubius de la Galați, în septembrie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close