Tissot creează un ceas de lux dedicat Centenarului

Unul dintre cele mai cunoscute branduri de ceasuri de lux din lume a creat un ceas de lux, în ediție limitată, dedicat orașului Alba Iulia și aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Ceasul special, în ediție limitată, produs în 1.918 piese, omagiază aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire și costă 2.900 de lei. În cutia ceasului, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artiști români de la atelierul de creație Șezi din Hapria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit prezentării producătorul ceasului, cadranele „pun în evidență tradițiile românești prin cercurile lor armonioase, inspirate din dânsul popular românesc, hora”. Hora este reprodusă pe fondul secundarului periferic, unde sunt simbolizați nouă dansatori care se țin de mână și formează astfel un cerc. Fiecare om reprezintă una din cele nouă regiuni ale României, care au dansat împreună așa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918. Culorile steagului, roșu, galben și albastru, sunt înserate în partea de jos a cadranului. La cadranul rotund al orelor și cel al secundelor s-a adăugat o fereastră rotundă pentru dată, o particularitate a acestei ediții limitate.

Tissot a ales acest model emblematic pentru că designul fațetat al cadranul orelor amintește de Coloana Infinitului, creată de Constantin Brâncuși. Pe marginea cadranului exterior, triunghiurile albastre preiau motive tradiționale din sculpturile și broderiile românești. În arta populară, aceste triunghiuri simbolizează porțile ce ne conduc către lumile cerești și viață veșnică. Limbile au fost albăstrite pentru a reproduce nuanța de albastru de Voroneț, astfel denumită după culoarea exterioară a mănăstirii din Moldova.

Cureaua din piele de vițel, cu textură de aligator, evocă și ea, prin culoare și cusături, albastrul de pe steag. Pe capacul transparent al carcasei este imprimată silueta unei stele, replică a cetății Vauban de la Alba Iulia, văzută de sus, unde s-a semnat unirea provinciilor românești, pe 1 decembrie 1918, și s-a inaugurat o nouă eră pentru România. Fiecare ceas și fiecare medalie sprijină asociația Free Miorița: Lumină pentru România, al cărei scop este să aducă electricitate în cele mai izolate case din țară.

Tissot este o companie elvețiană, înființată în 1853, cu prezență în 160 de țări, și este liderul producătorilor de ceasuri elvețiene, din punct de vedere al numărului de unități vândute anual.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close