Toate salariile cresc în 2018, dar nu cu aceeași viteză – angajații esențiali primesc bonusuri tot mai multe și mai consistente

Salariile vor crește și în 2018, apreciază experții Adecco. Pentru zona industrială, veniturile lunare vor avea o creștere de minimum zece la sută față de sfârșitul anului 2017, în timp ce, pentru angajații din categoria white collar, lista beneficilor va fi completată de noi servicii.

Lipsa relativă de candidați în majoritatea sectoarelor economice va deveni și mai intensă în 2018. Pentru a găsi sau a păstra candidații de care au nevoie, angajatorii oferă, pe lângă creșterile consistente de salarii, beneficii tot mai extinse.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În cazul profesioniștilor (financiar, legal, HR), flexibilitatea programului devine tot mai importantă. De exemplu, efectuarea programului de muncă de opt ore, în intervalul 7-20, a devenit o solicitare auzită tot mai des în interviuri pentru job-urile „de birou”, arată un sondaj realizat în rândul specialiștilor Adecco. În plus, potrivit observațiilor acestora, candidații refuză, într-o măsură mai mare ca în trecut, anumite poziții dacă angajatorul care le oferă este localizat într-o zonă foarte aglomerată.

Beneficiile din IT se extind către alte domenii

Programul flexibil, munca de acasă, beneficiile legate de viața personală, precum asigurările medicale și abonamente cu preț preferențial la săli de sport, sunt deja obișnuite pentru cea mai mare parte a angajaților „corporatiști”. În 2018, o serie de beneficii destinate exclusiv programatorilor au început să se extindă şi în alte segmente de activitate: masaj la birou, livrări de coșuri de fructe de câteva ori pe săptămână sau cmic dejun la birou, existenţa spațiilor special amenajate pentru relaxare etc.

„Ca element <neobișnuit>, am întâlnit candidați care doresc să lucreze la birou alături de animalul lor de companie. Pe de altă parte, angajații din domeniul industrial țin mult la transportul asigurat de angajator, doresc să lucreze împreună cu membri ai familiei (părinți, soți, frați/surori) și, pe cât posibil, pe același schimb. Foarte mare succes au angajatorii care oferă suport familiei angajatului prin acces subvenționat sau organizat chiar de ei la creșe, afterschools, spații de joacă”, declară Ioana Sanda (foto), Candidates & Service Delivery Manager Adecco România.

Pe parcursul anului 2018, salariul va crește cu circa zece la sută în zona industrială, estimează specialiștii Adecco. Din cauza lipsei acute de personal, nevoia de ore suplimentare crește la rândul ei – fapt ce reprezintă, pentru cei dispuși la un astfel de efort, o oportunitate de mărire a veniturile.

Iașiul urmează exemplul Clujului și Bucureștiului, în cazul polarizării veniturilor

Un pol de creștere rapidă este Iași, în special pentru specialiștii IT. „Creșterea rapidă a sectorului IT din acest oraș va provoca, cel mai probabil, o polarizare accentuată a veniturilor, similară cu cea din Cluj. Cu alte cuvinte, salariile din industrie au rămas aproape de minimul pe economie, în timp ce posturile specializate, precum cele din IT, sunt remunerate de patru ori mai bine și beneficiază de beneficii consistente”, declară Paula Rus, Staffing Manager, Adecco România.

La nivel industrial, categoria blue collar, există diferențe regionale majore, observă experții Adecco. „Banatul și Transilvania rămân în top la capitolul nivele salariale și beneficii. Prin comparație, Moldova, Dobrogea și sudul României rămân în zona de minim pe economie și beneficii minime. Există însă și zone industriale din sud, unde salariile cresc rapid și se apropie de cele din Ardeal. Argeșul a avut anul trecut una din cele mai mari creșteri pe venit mediu și o dinamică peste media națională. Toate datele arată că, în 2018, dinamica se păstrează și se extinde în Olt și Dolj”, spune Paula Rus.

Domeniile industriale cu marjă mică de profit înregistrează dificultăți în susținerea activității, din cauza creșterii costurilor salariale, și disponibilizează sute de oameni, majoritatea cu vârsta de 35-40 de ani, care, din păcate, nu sunt dispuși să plece către alte zone industriale din țară.

Reputația companiei devine esențială

Potrivit sondajului efectuat în rândul experților Adecco, candidații din domeniul corporate doresc într-o măsură tot mai mare să lucreze în companii cu reputație bună pe piață, atât la nivel de employer brand, cât și față de clienți și comunitate (companii socially responsible), care organizează activități de team-building si CSR. „Aceste cereri nu sunt neobișnuite și dau un semnal pozitiv, însă este prima dată când remarcăm un trend crescător al acestor întrebări sau aprecieri venite în mod pro-activ din partea candidatului, în timpul interviului”, subliniază Ioana Sanda.

DESPRE ADECCO ROMÂNIA

Este cel mai mare jucător local din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piață de circa 30 la sută și cu o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro, în 2016. Gestionează peste 8.000 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 600.000 de candidați și deservește zilnic peste 600 de clienți. Echipa Adecco numără în România mai mult de 250 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă largă, de la recrutare și selecție la outsourcing, recrutare în masă, outplacement și training.

DESPRE GRUPUL ADECCO

Cu sediul în Zürich, Elveția, este principalul furnizor mondial de soluţii de forţă de muncă. Zilnic, circa 700.000 de oameni din întreaga lume beneficiază, prin Adecco, de oportunități de muncă permanente sau temporare. Peste 33.000 de angajați, în 60 de țări, deservesc peste 100.000 de organizații, cărora le furnizează forță de muncă, servicii de resurse umane și tehnologii de ultimă generație. Este o companie listată în clasamentul Fortune Global 500, iar angajații săi au votat-o pe poziția a doua în clasamentul Great Place to Work® – World’s Best Workplaces, ediția 2017. Operează prin opt branduri principale: Adecco, Modis, Badenoch & Clark, Spring Professional, Lee Hecht Harrison, Pontoon, Adia și YOSS.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close