Tranzacția anului în medicina privată: MedLife preia spitalul și clinicile Polisano

Liderul pieței de servicii medicale private din România a semnat achiziționarea pachetului de 100 la sută de acțiuni a diviziei de servicii medicale Polisano, unul dintre cei mai mari operatori medicali privați din România.

Înființat în anii ’90, Polisano este primul grup complet integrat în domeniul medical din România. Include o serie de patru clinici cu laboratoare proprii, situate în București și Sibiu, un spital privat, Spitalul European Polisano din Sibiu, recunoscut drept unul dintre cele mai moderne și mai performante unități spitalicești din România, un centru de fertilizare in vitro și cea mai mare maternitate privată din Transilvania.

În aproape 25 ani de activitate, Polisano a deservit circa 2,1 milioane de pacienți. Are peste 500 de angajați și a înregistrat, în 2016, o cifră de afaceri de circa 80 milioane lei. „Pentru noi, Polisano devine un parteneriat strategic important și o dovadă a angajamentului nostru pe termen lung, de a extinde serviciile medicale de excelenţă, în beneficiul pacienţilor în toate regiunile țării. Avem un respect deosebit pentru calitatea serviciilor medicale şi funcționarea operaţională din cadrul Polisano. Acestea sunt valorile care ne aduc împreună şi sunt încrezător că alăturarea Polisano ne va întări si mai mult poziţia de lider național în servicii medicale de înaltă performanţă”, declară Mihai Marcu (foto), director general MedLife.

Tranzacția va fi analizată de Consiliul Concurenței. Odată aprobată, poate deveni cea mai importantă tranzacție din sectorul medical, anunțată în 2017. „Dacă toate condițiile vor fi îndeplinite și se va finaliza achiziția Clinicilor Polisano, MedLife va ajunge la 6.300 de angajați și va fi angajatorul a aproximativ cinci la sută dintre medicii cu Autorizație de Liberă Practică din România și, probabil, a unui procent relevant al asistenților medicali. Credem că Ministerul Sănătății și CNAS ar trebui să se consulte cu mediul privat asupra politicilor publice din sănătate și, înainte de orice modificări legislative, să ne ofere o predictibilitate mai mare asupra evoluției acestora. Avem nevoie să găsim împreună pârghiile necesare pentru a motiva acești profesioniști să rămână în țară și să ofere servicii medicale la cel mai înalt nivel conaționalilor lor”, afirmă Mihai Marcu.

MedLife a realizat prima achiziție în 2011, prin cumpărarea pachetului majoritar din grupul de firme PDR Brașov. În cei șapte ani, compania a finalizat cu succes 16 achiziții și poate fi considerat operatorul medical cu cea mai mare expertiză de cumpărare și integrare a unui grup sau firme medicale. Ultima achiziție anunțată a fost Spitalul Humanitas din Cluj. Consultanții MedLife în tranzacția Polisano au fost TaxHouse, pe partea de consultanță fiscală, și Dima&Asociații, pe partea de consultanță juridică. Consultanții vânzătorului în tranzacție au fost PWC, pe partea de consultanță în tranzacție, și David&Baias, pe partea de consultanță juridică.

DESPRE MEDLIFE

Este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate, şi are cea mai mare bază de clienţi pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Din punct de vedere al vânzărilor, este una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală. Acțiunile emise de MedLife sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium. Din 2009, Grupul MedLife a deschis sau a achiziționat peste 83 de unități medicale.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close