Trei ieșeni și un bucureștean, medaliați cu aur la Olimpiada Internațională de Geografie

Echipa României, formată din ieșenii Bianca Solomon, Manu Foșalău, Andrei Sandu și bucureșteanul Omar Hamod, îndrumați de profesorii Dorin și Cornelia Fiscutean, de la Colegiul Național Iași, a cucerit distincțiile cele mai înalte la Olimpiada Internațională de Geografie de la Québec City, în Canada.

Bianca învață la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi”, din Iași, Manuel Foşalău este elev la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, iar Andrei Sandu a reprezentat Colegiul Naţional din Iași. Omar Hamod, care a câștigat medalia de argint, studiază la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu”, din Bucureşti. Ei au fost premiați, ieri, la Québec, în prezența delegaților participante la Conferința Regională a Uniunii Geografice Internaționale, programată între 6 și 10 august.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

A 15-a ediţie a iGeo a fost organizată, între 31 iulie și 6 august, în campusul Universităţii Laval, cea mai veche universitate de limba franceză din America de Nord. Tema iGEO 2018 a fost „Aprecierea peisajului”, atât ca diversitate, cât și ca efecte ulterioare asupra activității umane, inclusiv distribuția populației, gestionarea resurselor, turismul și crearea zonelor protejate.

În ultimii ani, echipa României a cucerit numeroase medalii de aur (12), argint (8) și bronz (trei), Olimpiada Internațională de Geografie. Aceste rezultate se referă la participările elevilor români la olimpiadele din Germania (2012), Japonia (2013), Polonia (2014), Rusia (2015), China (2016) și Serbia (2017).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close